Karamürsel İdmanyurdu gerçeği!

Futbolun emekçileri amatör kulüplerimiz ve onların çok değerli yöneticileri var.

Bugün size ilimizin en değerli alt yapı kulüplerinden biri olan Karamürsel İdman Yurdu’ndan bahsetmek istiyorum.

An itibariyle Kocaeli’de 3 kategoride Türkiye şampiyonasına giden tek takım onlar.

Geçen sezon Hisareynspor 5 yaş grubunda birden gitmiş ve tarihi işlere imza atmış, 17’lerde Türkiye üçüncüsü olmuştu. Dahası yeşil beyazlı kulübü Yılın En Başarılı Spor Kulübü ödülü de verilmişti.

Yürekten kutluyorum.

Bu akşam (Pazartesi) U17’lerde Türkiye şampiyonasına gidecek dördüncü ve son takım Kullarspor ya da Gölcük Karadeniz olacak.

Onların da iki şampiyonaları var.

İkisinden biri bu sayıyı 3’e çıkaracak.

Karamürsel İdman Yurdu’ndan devam edelim…

Nedim Küçük’ün çalıştırdığı U-14 takımıyla Türkiye şampiyonası sevinci yaşamıştı.

Uzun yıllar Süper Lig’de forma giyen Cem Baki teknik direktör olarak Kullarspor, Biga, Burhaniye Belediye ve Karamürselspor’da da görev yapmıştı.

Kısacası A takım düzeyinde önemli takımlarda teknik direktörlük yaptı.

Karamürselli olan tecrübeli futbol adamı deneyimlerini genç futbolculara aktarmak için Karamürsel İdman Yurdu alt yapısında görev yapıyor.

Onun çalıştırdığı U-17 ve U-18 takımları ilimizi Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı.

Karamürsel İdman Yurdu alt yaş gruplarında her zaman başarılı bir kulüp olmuştur.

Hem Kocaelispor’a kazandırdıklarıyla de hem başka kulüplere gönderdikleri oyuncularla ilimiz alt yapılarının öne çıkan takımlarından biridir.

Geçmişte şampiyonalarda yaşadıkları başarılar da var.

Karamürsel nüfus olarak çok kalabalık değil.

Özellikle genç nüfus anlamında çok büyük potansiyelin olduğunu söylemek zor.

Ama Karamürsel İdman Yurdu eldeki imkânlardan en yüksek verimi çıkartarak bu başarıları yakalıyor.

Efsane başkan Muharrem Erdoğan’ın gözbebeği olan, Tolga Şanbay’ı hocamın da direktifleri ile Merih Demiral’ı dünya piyasasına koyan Karamürsel İdmanyurdu’nda Başkan Erdoğan’ın vefatı beni çok üzmüştü.

Gerçekten markaydı, gerçekten amatörün emektarıydı. Karamürsel’de onun adına güzel bir turnuva organize edilmeli, ev sahipliğini ise Karamürsel İdman Yurdu Spor Kulübü’nün yapmasını çok isterim açıkçası.

Muharrem başkanımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Nokta Medya Spor Müdürü Erdem Övüç ağabey, Muharrem başkanın oğlu Tolga Erdoğan’ı öve öve bitiremedi. Türkiye’nin en genç profesörü olan Tolga Erdoğan’ın çok iyi bir futbolcu olduğunu, Kocaelispor’da Taner Kılıç döneminde forma giydiğini ve an itibari ile İtalya’nın Milano şehrinde Eğitim Ateşesi olduğunu söyledi.

Kentimizin futbol emekçilerinden Cihan Yardım, Merhum başkan Muharrem Erdoğan’ın ardından siyah beyazlı ekibin yeni başkanı ve bayrağı da çok iyi taşıyor.

Antrenörler Cem Baki, Kasım Apatay, Samet Özçiçek, Hasancan Karatepe ve Hüseyin Gülseren ile birlikte çok koordineli bir şekilde yollarında ilerliyorlar.

Özellikle Samet Özçiçek ve Hasancan Karatepe futbol okulundan yetişip her kategoride oynadıktan sonra spor akademisinde eğitimlerini tamamlayıp kendi yetiştikleri kulüpte şimdi oyuncu yetiştiriyorlar.

Bu çok özel bir olay gerçekten… Örnek olmalı…

Yani Karamürsel ekibi sadece futbolcu değil antrenör de yetiştiren bir organizasyon.

Bünyesinde 500'e yakın oyuncu yer alıyor.

Merih Demiral dışında, Kocaelispor’un kalesini koruyan, Beşiktaş’a transfer olan Hakan Arıkan gibi milli takım seviyesinde bir ismi de Türk futboluna kazandırmışlardı.

Şu anda Hopaspor’da forma giyen Berkay Özer ve uzun yıllar Fenerbahçe alt yapısında oynadıktan sonra sezon başında Belediye Derincespor’a gelen Ruhan Arda Aksoy gibi oyuncularda bu alt yapının ürünleri olarak dikkat çekiyor.

Başta Kulüp Başkanı Cihan Yardım ve Teknik Direktör Cem Baki olmak üzere bütün Karamürsel İdman Yurdu camiasını gönülden tebrik ediyor, U-17 Türkiye şampiyonasında da başarılar diliyorum.

Hem ilimiz futbolu hem de ülkemiz futbolu için üretmeye devam edeceklerine tüm samimiyetimle inanıyorum.

Bu arada ek bir bilgi ile yazımı noktalıyorum…

Nokta TV’de her salı akşamı yayınlanan Savaş Demir ile Amatör Özel programında bu hafta Başkan Cihan Yardım ve Teknik Direktör Cem Baki konuk olacak. Program yarın (Salı) saat 20.00’de başlayacak.

Savaş Demir bu kentte çok önemli programlara imza atarak böyle değerli kulüpleri daha yakından tanımamıza olanak sağlıyor.

Kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Ben de kısmetse bu akşam Erdem ağabeyin Yeşil Siyah programında olacağım.

Bu program da saat 20.30’da başlayacak.

Şimdiden iyi seyirler dilerim.

SON DAKİKA HABERLERİ

Arda Musaoğlu Diğer Yazıları