Tevafuk
Sayın okurlarım ve takipçilerim…
Spor federasyonlarının her 4 yılda bir, olimpiyatların bitiminden 3 ay sonra seçimli kongreleri yapılırken, aynı zamanda mücbir sebepler haricinde 4 yıllık dönemin 2. yılında mali kongreleri de yapılmaktadır.
Şimdi hepiniz merak ediyorsunuz “Tevafuk” ile neyi bağdaştırdığımı.
Biraz daha merak edin ve yazımı okumaya devam edin.
17 Nisan 2022 de Türkiye Buz Pateni Federasyonu, 5. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu ve 4. Mali Genel Kurulu’nu birlikte yaptı.
Federasyon seçimlerine 2 aday katıldı.
Mevcut aday Sayın Gökhan Özdemir ve Burhan Kurtuluş.
Sonucu bilenleriniz vardır elbette ben bir daha buradan yazayım.
3 milyona yakın bir borç ile devir alan, seçildiği günden 3 ay sonra döviz kurlarında yaşanan astronomik artışları yaşayan ve 2 yılını pandemi ile geçiren, buna rağmen ilk defa shorttrack (Sürat Pateni) branşında olimpiyata kota alan, Figür Patende olimpiyat kotası yedek 1’de sporcusu olan, daha önemlisi borcu bitirip kasasında nakit ile bırakan, yönetiminde branşları çok iyi bilen yöneticilerin olduğu ekip için “Kesin seçilmiştir” diye düşünebilirsiniz… Ancak öyle olmadı!
Bu yönetimde ben de vardım.
Bizim yönetimimizin kaybettiğini zannedenler bazı şeyleri şimdi daha iyi anlıyorlar….
O zamanda da yazdım… “Biz kaybetmedik… Çok başarılı bir şekilde yönetilen bir federasyonu devrettik” diye anlattım.
Şimdi gelelim başlığa…
Ben bu kelimeyi çok kullanıyorum… Yazıma uygun bir başlık değil mi?
17 Nisan 2022’de seçimli kongre yapılıyor ve her nasılsa 17 Nisan 2024’te, hafta içi olmasına rağmen, sanki “Özellikle yapılıyor” gibi geldi!
Şimdi bu Mali Genel Kurulda ne yapılacak biraz da ondan bahsedeyim.
Federasyonun 2 yıl içinde yaptığı harcamalar, faaliyetler ve önündeki 2 yıl içinde yapacağı tahmini harcamalar ile faaliyetler için genel kurula bilgi verme, onaylarını alma işi olacak.
Peki, genel kurul delegelerinin hafta içi olması sebebiyle katılımlarını nasıl sağlayacaksınız?
Bugüne kadar bu kongrelerin hafta sonunda ve 1 gün konaklamalı olarak yapıldığını da düşündüğümüzde sanki yönetime yakın delegelerin oyları ile mali genel kurul onaylanacak ve daha da önemlisi genel kurulun onayı ile alınması gereken bazı kararlar alınacak. Neler mi bu kararlar?
Bu kararların alınmasında yarar olacaktır
Türkiye Buz Pateni Federasyonu’ndan “Sürat Pateni” branşının ivedilikle ayrılması kararı alınması.
Kulüp delege sisteminin yeniden ve çoğalan kulüplerin sayılarına göre belirlenip kura çekimine gerek kalmadan kulüp sporcu sayısı veya kulüplerin federasyon faaliyetlerine katılım sayılarına göre veya federasyon yönetiminin uygun gördüğü sisteme göre güncellenmesi.
Bir kere daha kullanacağım… “Tevafuk”
17 Nisan 2024’teki genel kurulun konaklama yapılmadan ve hafta içi yapılması yapılması sanki bir “Tevafuk” gibi geldi bana…
Mali kongrenin onaylanması ve bazı önemli kararların genel kuruldan geçirilmesi.
DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN
İnanıyorum ki oy çokluğu değil sanki oy birliği ile geçecek kararlar.
Neden mi?
Kulüplerin delegelerine baktığınızda Ankara dışından Erzurum, Kars, Ardahan, Samsun, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve daha sayamadığım farklı illerden gelinecek.
Üyeler saat 9.00’da kimliği ile giriş yapacak, 10.00’da toplantı başlayacak ve tahminim odur ki genel kurul saat 13.00’te bitecektir.
Bu da bir “Tevafuk” değil mi?
300 delegenin olduğu bu toplantı, il dışından gelemeyecek ya da gelmeyecek kulüpler delegeleri yerine üyeler yapılarak genel kurula Ankara’dan katılmaları sağlanacak ve bu delegeler “Buz Pateni” branşları için sadece oy kullanacak.
Bence tüzüğün gözden geçirilmesi gerekiyor ve üye olma yolları, oy kullanma yolları ile ilgili çeki düzen verilmesi şart.
BU BÜTÇELERLE OLMALI
Buz pateninin branşları hakkında hiçbir bilgisi olmayan üyelerin “Buz Pateni” için kararlar alacağı bir genel kurul olacak.
Doğru mu? Hukuken bir sakıncası yok ama etik olarak baktığınızda buz pateni hatta daha da ileriye gideyim spor ile alakası olmayan üyelerin verdiği oylarla kararların alacağı bir genel kurul bizi bekliyor.
Federasyonun 2026’daki seçimli kongresinde inşallah benim düşündüklerim gerçekleşmez.
Bu düşüncelerimi daha sonra kaleme alacağım.
Umarım federasyonumuz çok başarılı olur, 3 branşta da olimpiyatlara sporcu gönderir.
Bu arada…
Mali bütçeye baktığımda olimpiyatlara kadar 2025 yılı 150 milyon, 2026 yılı 220 milyon gibi bir tahmini bütçe söz konusu.
Bu rakamlar gerçekten çok cazip.
Böylesi iyi bir bütçe ile de artık başarıların gelmesi de kaçınılmaz olacaktır.
Bekleyip göreceğiz diyor ve yazımı noktalıyorum.
Malum… Mübarek Ramazan ayımı geride kaldı…
Tüm Müslüman aleminin ve buz sporları camiasının Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarım.