2024 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu!

Bildiğiniz üzere 2024 yılı Mart ayında Türkiye genelinde yerel seçimler yapılacak ve muhtarlar ile belediye başkanları seçilecek.

Kocaeli'nin Büyükşehir Belediye Başkanını halkımız neye göre, kime göre seçecek ?

Kocaeli'nin en büyük sorunları tabi ki; trafik, hava kirliliği. Sosyal / kültürel etkinliklerden yoksun bir şehir olmamız, yolların delik deşik, çukur olması geliyor.

2 milyon 200 bin nüfusa sahip olan Kocaeli Türkiye'nin en önemli sanayi şehirlerinden bir tanesi. Aynı zamanda İstanbul'u diğer tüm illere bağlayan bir geçiş noktası.

Her geçen gün nüfusunun çoğalması , beraberinde sanayii yatırımlarının da artmasına sebep olmuştur.

Buna rağmen önlenemeyen trafik sorunu ile her gün özellikle İzmit Gölcük hattında yaşanan trafik sorunu vatandaşlarımız tarafından İŞKENCE olarak benimsenmiş ve özellikle sabah ile akşam işe giriş ve çıkış saatlerinde trafik FELÇ OLMA noktasına gelmiştir.

Ayrıca Kocaeli aktif kullanım bakımından iç içe olan bir şehir olmasının yanında yolları maalesef ama maalesef delik deşik, hiç bir noktada trafik polislerinin olmaması , kurallara uyulmaması ve gereğinden fazla EDS'nin ana geçişler üzerinde bulunmasından dolayı trafik problemi yaşamaktayız.

Ayrıca genç nüfusun zamanlarını geçirebilecekleri sosyal kültürel alanların artması , konserlere yer verilmesi ile rekreasyon alanlarının çoğaltılması gerekmekte.

Türkiye'nin aynı anda 4 mevsimini yaşayabilecek alt yapısına sahip olan iklim koşullarını da düşünürsek bu güzelim şehir İstanbul'un gölgesinde gerekli yatırımı alamamakta.

Seçime aylar kala demedi demeyin . KOCAELİ HALKININ GÖNLÜNÜ FETİHETMEK İSTİYORSANIZ , trafik sorununu çözmeli , hava kirliliğinin önüne geçmeli ve sosyal donatılarıyla zengin , kültürel ve rekreatif alanlara yatırımlar yapmalısınız.

SON DAKİKA HABERLERİ

Berkan Aslan Diğer Yazıları