Dikkat kanser vakalarında artış var!

Türkiye'nin ilk gündem maddesi kesinlikle kanser vakalarındaki artış olmalı. Hastaneler kanser vakalarıyla dolu, vatandaşlar hastanelere akın ediyor. Doktorlar bol bol tetkik istiyor ve reçete yazıyorlar.Yapılan teşhislerin sonucunda kanser tanısı konuyor.

Sigara ve alkol kullanımı, aşırı stres, sanayideki artış ve buna bağlı olarak hava ve suda yaşanan kirlilik, GDO (Genetiği değiştirilmiş

organizma) ve obezite gibi rahatsızlıklardan dolayı kanserde büyük oranda artış yaşanıyor.

Bildiğiniz üzere dünya üzerinde en fazla gelir getiren yani para basan sektörler ilaç ve savunma sanayii. Silah üretip, savaş çıkaracaksınız, hastalıkları üretip insanları hasta edeceksiniz. Her iki sektör de asla ölmeyecek.

Hiç duydunuz mu, tansiyon ve şeker hastalarının iyileştiğini, hayır duyamazsınız çünkü sizleri ilaca mahkum edip ölünceye dek bağımlı hale getiriyorlar.

Dünya üzerinde savaşın olmadığı bir coğrafya var mı, hayır tabii ki yok. Çünkü savaş çıkararak silah, top, tüfek, bomba, uçak, gemi üretip satacaklar ve çok ütopik rakamlar kazanacaklar.

Sağlık Bakanlığı resmi web sayfasında 2018 kanser istatistikleri dışından başka bir istatistik bilgisine rastlanılmadı. Araştırmalarım neticesinde Anadolu Ajansının verilerine göre 2022 yılında 240.013 yeni kanser vakası görülürken 129.672 kişi kanserden hayatını kaybetmiştir. Erkeklerde 132.476 , kadınlarda ise 107.537 kanser vakası tespit edilmiş, en fazla görülen kanser türleri ise akciğer ve meme kanseridir.

Ne oldu da bizler nerede hata yaptık da son yıllarda kanser vakaları arttı. Havamızı ve suyumuzu kirleten etkenlere neden müsade ettik? Tarım ve hayvancılıkta GDO ' lu ürünlerin kullanılmasına neden izin verdik. Nasıl oldu da aşırı tüketen, israf eden bir toplum olduk.

Yerli piyasayı doyurmak yerine sırf daha çok kazanabilmek için döviz girdisi sağlamak için ihracaata odaklandık.

Ne oldu da ATA TOHUMUNU yasakladık. İsrail tohumu kullanmaya başladık.

Yer altı kaynaklarımızı neden doğru kullanamadık. Fabrikaları neden daha kontrollü daha bilinçli denetleyemedik.

Kafamda daha o kadar çok soru var ki, sorularıma cevap verecek kimse yok. Ya da var ama cevap vermekten korktukları için susuyorlar.

Yüce Yaradan Hepimize Sağlık Versin .

SON DAKİKA HABERLERİ

Berkan Aslan Diğer Yazıları