Futbol kulüplerinin tamamı kapatılsa!

Türkiye'de futbol sektörü bildim bileli her zaman gündemde kalıp, hiçbir zaman sekteye uğramamıştır. Milyonlarca hatta milyarlarca dolar nakit akışının döndüğü belki de tek sektördür.Paraların ve transferlerin havada uçuştuğu bir sektör.

Her maçta kavgaların çıkması, ağıza alınmayacak küfürlerin havada uçuşması, bel altı sohbetler.

11 kişilik iki takım koca bir saha da topun peşinden koşuyor ve milyarlarca dolar el değiştiriyor. Yüzyıllardır hep bu şekilde birileri para kazanıyor birileri para kaybetmiyor. Yani futbolun kaybedenini hiç görmedim.Resmi klüpler dışında.Yani sadece klüpler kaybediyor ama başkanlar, teknik direktörler ve futbolcular hep kazanıyor.

Sadece bu sektöre harcadığımız finansmanı doğrudan yatırıma harcamış olsaydık yani devasal üretim yapan fabrikalara, imalathanalere, tarım ve hayvancılık gibi sektörlere, hiç değilse ciddi geri dönüşümü olurdu.

Sponsorların gelirleri, futbolculara harcanan ödenekler, reklam giderleri derken milyarlarca doların havada el değiştirdiği sektörde her zaman bireyler para kazanıyor. Devletimiz halkımız bu futbol denen spor branşından pekte bir kazanç elde etmiyor.

Bir de zaten mantıklı bir hobi yani spor branşı olmuş olsaydı, her yıl futbol spor klüpleri eksiye düşmezlerdi. Kar eden bir oluşum olsaydı, bu kadar klüp borçlu bir şekilde bir sonraki başkana yar olmazdı. :)

Türkiye 2023 yılında sadece yurt dışından transfer ettiği futbolculara 260 milyon dolar para harcadı. Yani yeni para birimiyle 8 Milyar 400 Milyon Türk Lirası. Eski para birimiyle 8 Katrilyon 400 Milyar Türk Lirası.

SÖZÜM O Kİ SON 10 YIL İÇERİSİNDE FUTBOL SEKTÖRÜNE HARCANAN MİLYARLARCA DOLARI ÜLKE EKONOMİMİZE HARCAMIŞ OLSAYDIK ŞU AN GERÇEKTEN DE UÇUYOR OLURDUK. Almanya bizi gerçektende kıskanıyor olurdu. Sadece Almanya mı tabiiki hayır diğer tüm ülkeler kıskanıyor olacaktı.

SON DAKİKA HABERLERİ

Berkan Aslan Diğer Yazıları