Hakan Fidan ve İsrail yaptırımı!

Dün Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan bir açıklama yaptı. Açıklamasında İsrail'e karşı yeni tedbirler aldıklarını ve ateşkes ilan edilene kadar bu tedbirleri uygulayacaklarını söyledi.

Konuşmasında Gazze'li kardeşlerimize 42 bin ton yardım yaptık. 9. yardım gemimizi de gönderiyoruz. Havadan insani yardım yapacağımızı Ürdün'e ilettik fakat israil'den reddedildiği haberini yeni öğrendik bu durum karşısında bizde İsrail'e yönelik bir takım tedbirler almaya karar verdik. İsrail ateşkes ilan edene kadar ve insani yardımları kabul edinceye kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir şeklindeki açıklamalarını çok manidar buldum.

İsrail'in savaş ilan etmesi , soykırım uygulaması ve onbinlerce silahsız çoluk çocuğun , kadın erkek demeden katletmesine seyirci kalıp, sadece insani yardım paketlerini kabul etmeyince mi ihracaatta kısıtlama getirdik.

Savaş 7 Ekim'de başladı tam tamına 187 gün geçmiş ve biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak İsrail'e şimdi mi yani tam 187 gün sonra mı kısıtlama getiriyoruz.

Hiç inandırıcı gelmiyor. Peki bu kısıtlanan ve Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı 54 kalem ürün nedir, hep birlikte inceleyelim.

İKİ ADET LİSTE BURAYA GELECEK

YAZIYA KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDECEĞİM

31 Mart seçimlerinde sağ kesimin iktidara neden Gazzelilerin yanında durmadınız, tepki göstermediniz, İsrail'e neden ambargo uygulamadınız şeklindeki tepkilerini sandıkta sol cenaha oy vererek tepki göstermelerinin ardından , hükümetten geçte olsa bir adım atıldı.

Önceki gün Taksim'de İsrail protestosu yapan vatandaşlara polisler çok sert tepki gösterdi.Hatta başörtülü iki kadına, aşırı tepki gösteren polislerden bir kaçı bir kadın göstericiyi tokatlayarak ters kelepçe taktı, diğer başörtülü kadını ise yere düşürüp ona da ters kelepçe taktılar.

Sağ cenahtan, aşırı tepki alan, hükümet, sonunda 187 gün sonra gelen tepkiler üzerine böyle bir karar aldılar.

Sosyal medyadaki tüm yorumları okuyorum, çoğu vatandaşımızın yorumlarına katılıyorum, bir çoğuna katılmıyorum. Keşke ilk günden itibaren hükümetimizin üst düzey bürokratları çıkıp şu cümleleri söyleseydiler daha samimi gelirdi.

Değerli vatandaşlarımız, sevgili kardeşlerimiz ;

İsrail'in Filistinlilere soykırım uygulamasını kesinlikle kınıyoruz.Gazzeli kardeşlerimizin can güvenliğini önemsiyoruz.Ve elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapmaya hazırız.

Yıllar önce yapılan ticaret anlaşmaları gereği sözleşmede yazılı maddelere istinaden ağır yaptırımlar olduğundan ticaretimizi bir anda kesemiyoruz, fakat hiç bir yeni kalemde sözleşme yapılmayacağını AZİZ TÜRK MİLLETİMİZLE PAYLAŞMAK İSTİYORUZ.

Bu açıklama sanki daha samimi olacaktı. 187 gün boyunca tüm ihracatı gizledik. Gördüğünüz gibi halkımız özellikle Müslüman bir ülke olan Gazze'li kardeşlerimiz konusunda tepkilerini çok sert bir şekilde dile getirdiler.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Sayın Fatih ERBAKAN ( YRP ) 31 Mart seçimlerinin öncesinde İstanbul adaylarını üç önemli şartla geri çekeriz demişti. Hatırlayalım, bu üç şart neydi.

1-) İsrail İle İhracatı Sonlandıracak.

2-) Malatya'da Kürecik Radar Üssünü Kapatacakk.

3-) Emeklinin Maaşını 10 Bin TL'den 20 Bin TL'ye Çıkaracak.

Bu üç şartı maalesef ki kabul etmeyen iktidar, 31 Mart'ta büyük bir yenilgi ile karşılaştı. Sağ cenahın oyları bölündü. YRP ' nin oyları arttı.

Kızgın ve küskün seçmen ders niteliğinde oylarını CHP ' ye kullandı.

DAHA GÜÇLÜ DAHA SAĞLAM DAHA GÜZEL BİR TÜRKİYE İÇİN BOL BOL DUA EDELİM. DAHA ÇOK ÇALIŞALIM DAHA ÇOK ÜRETELİM.

SON DAKİKA HABERLERİ

Berkan Aslan Diğer Yazıları