Siz siz olun sakın kanmayın!

Siz siz olun markanın ulusal olmasına kanmayın. reklamlarla algı yaratmaya çalışıyorlar. nasıl mı ? Sürekli gözümüze soka soka tüm dijital medyada reklam çalışmaları yapan, billboardlarda, yazılı basında, hemen hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Kimden mi bahsediyorum, tabi ki Apple'dan yani ısırılmış elmadan.

Geçtiğimiz haftalarda telefonumun hafızasının ve kamera özelliğinin yetersiz olması dolayısıyla yeni bir telefon almıştım. Bu sırada telefonumu x şirket satın almak istedi bende nasıl olsa kullanmayacağım diyerek telefonumu kendilerine satmaya karar verdim. Fiyatta anlaştık, benden iban numaramı istediler. O sırada ben de telefonuma kılıf aksesuar vs bakarken , yetkili arkadaş ' Berkan Bey Kötü Bir Haberim Var ' telefonunuzun imei numarasını sorgulattım, imei numaranız klonlanmış ve maalesef bu sorgulatma sırasında kopyalama işlemi olduğu için telefonunuz kullanıma kapandı , demez mi . Bir an da şaka yapıyor sandım, kendisi bu tür olaylarla çok fazla karşılaştıklarını hatta ve hatta yeni kutusunda garanti kapsamındaki telefonlarda bile aynı sorunu yaşadıklarını itiraf ettiler.

Bana telefonun faturasıyla birlikte Özel bir AVM de bulunan T.R.Y mağazasına gidip imei numarasının kopyalandığını söylerseniz yardımcı olacaklardır merak etmeyin dedi. Bende ertesi gün telefonumla faturamı T.R.Y mağazasına götürüp mağduriyetimi anlattım. Hanımefendi bana , bir gsm numarası üzerine kayıt yaptırmam gerektiğini aksi takdirde işlemi yapamayacağını söyledi.

İtiraz ettim. Ben zaten bu telefonu satmayı düşünüyorum , bu nedenle de sizlere şu an için bir gsm numarası veremeyeceğim. Ayrıca APPLE dünya devi bir şirket , milyarlarca dolarlık piyasa değeri olan ve yazılım anlamında dünyanın en güvenilir markası. Bu nedenle klonlanma yani kopyalama sorununun beni değil şirketi bağlaması gerekmez mi diye sordum. Hanımefendi prosedürün bu şekilde ilerlediğini dile getirdi. Ben de bilişim hattını arayıp maruzatımı dile getirdim. Aynı cevabı alınca tekrar şok yaşadım.

Düşünebiliyor musunuz , faturalı garantili bir araba alıyorsunuz hem de dünyanın en iyi markalarından birini , aradan yıllar geçiyor , bir üst model araç almaya karar veriyorsunuz ve satış sırasında yetkili kişi size , Berkan bey aracınızın kayıtlı olduğu şase numarası dolandırıcılar tarafından kopyalanmış ve aracı satamazsınız diyorlar. Böylesine saçma bir bahane olabilir mi ?

Telefonumu satmaktan vazgeçtim , ve babama hediye ettim. siz siz olun isme , büyüklüğe , zenginliğe , vizyona , misyona aldanmayın. 2023 yılında Apple 'ın güvenlik donanımı , yazılımı sınıfta kaldı.

SON DAKİKA HABERLERİ

Berkan Aslan Diğer Yazıları