Türkiye'deki şatoları Amerikalılar satın aldı!

Bolu Mudurnu’da 2011 yılında yapımına başlanan 732 villa, AYM, otel, ve kongre merkezinin içerisinde bulunduğu ‘Burj Al Babas’ projesi yaşanan sıkıntılar dolayısıyla tamamlanamadan yarım kalan projeler arasında yerini aldı.
732 Villanın 350 ‘si Dubai, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin vatandaşlarına satıldı. Fakat müşterilerin taksitlerini zamanında ödeyememesi ve firmanında projeyi tamamiyle bitirebilecek öz sermayesinin olmaması nedeniyle 2018 yılında Sarot Grup çatısı altındaki üç şirkete iflas kararı veriliyor. Ve bu üç şirket konkordato ilan ediyor.
Patronlar Dünyası’ndan Sercan Çelikbaş’ın haberine göre, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk dairesi, Şarot Grup’a ait iflas kararını ve konkordato başvurusunu kaldırdı ve şirketin projeyi satışına onay verdi. Sarot Grup Yön. Kr. Başk. Mehmet Emin Yerdelen bu sezon projenin tamamlanacağını ve satışların devam edeceğini açıkladı.
Yabancı bir kaynağa göre, Amerikalı Nova Group Holdings adlı şirket yarım kalan projeye 60 milyon euroluk yatırım yaparak, projeyi tamamlayıp satacak.
Şato şeklindeki mimarisiyle dikkatleri üzerine çeken proje bugüne kadar bir çok fenomenin video çekimlerine konu oldu. Ayrıca projenin yapımında çok fazla ağaç kesilmesi ve molozların ormanlık alana dökülmesi nedeniyle projenin sahipleri hakkında Mudurnu Asliye Ceza Mahkemesine dava açılmıştı.
Proje birçok gayrimenkul uzmanı ve şirketi tarafından çok yakından takip ediliyor , bizlerde bu projenin takipçisi olacağız.
Proje tamamlanırsa Bolu Mudurnu tüm esnafıyla güzel bir gelir kapısı elde edecektir.
SON DAKİKA HABERLERİ

Berkan Aslan Diğer Yazıları