Çevre yolu çıkmazı

Merhabalar sevgili dostlarım. Bir çok ilimizin, ilçemizin, beldemizin sorunudur çevre yolu sorunu.
Zamanın da yerleşim merkezi dışarısından geçirilmeyen bu yollar yüzünden her gün onlarca kaza olmak ta, canlarımız hayatını kaybetmekte, trafikler tıkanmak ta ve insanlarımızın huzuru kaçmaktadır.
“Yol merkezden geçsin ticaret iyi olur” düşüncesinin yarattığı kirliliği ve katliamı gören yok.
Bunların hepsi rant uğruna mı? Sorusunu sormadan edemiyor insan.
Bu sorunu yaşayan bir çok il ve ilçeler var. Bunlardan bazıları Sakarya-Pamukova,Kahramanmaraş-Pazarcık,Edirne-Enez,Mardin-Kızıltepe,Kocaeli-Gölcük,Kocaeli-Karamürsel vs. saymakla bitmez.
Mesela Kahramanmaraşın-Pazarcık ilçesinin çevre yolu sorununu ele alalım. Aynı zamanda benim doğduğum yer, memleketim.

Malumunuz Pazarcık ilçemiz adını büyük depremle kötü bir şekilde duyurdu. Akdenizi güneydoğu anadoluya ve doğu anadoluya bağlayan büyük bir ilçemiz.İnsanlar artık çevre yolu sorunundan dolayı muzdarip bir hale gelmiş.Bitmeyen trafik kuyrukları,ölümler ,huzursuzluk,egzos kirliliği gibi sorunlar artık yaşayanları bezdirmiş durumda.
Yitip giden canlara birkaç örnek verelim..
Pazarcık ta görev yapan polis memuru Ali Kaya market alışverişi yapmak için dışarıya çıktığı bir gün son sürat gelen bir aracın çapması sonucu hayatını kaybetti.
Mehmet Çiftepala 23 yaşındaydı ve iki çocuk babasıydı.İlçe merkezine inmek için iki kilometrelik yolu kullanmak zorundaydı ama bir tırın altında kalarak feci şekilde can verdi.
Şığo Çiftepala yine bir ramazan ayında mecburi kullanacağı yol yüzünden bir tırın altında kalarak can verdi.
Hepsine Allah rahmet eylesin.
Bu kayıpları saymakla bitmez.
Pazarcık ta on bir kilometrelik bir yolun yapımına başlanmış, sadece üç kilometrelik kısmı bitirilmiş ama ne hikmetse bir türlü tamamlanamamış.
Adıyamana ve ya Malatyaya pazarcık tan geçen herhangi birini çevirip sorun çekilen çileyi size güzelce anlatabilir.
Özellik le tatil günlerin de ve trafiğin yoğun olduğu zamanlar da içinden çıkılmaz bir memleket haline geliyor pazarcık,çünkü gerçek ten giriyorsunuz ama zor çıkıyorsunuz.
Bu konuyla alakalı birçok bürokratik girişimler yapılıyor,stk öncüleri imzalar topluyor,halk haykırıyor ama derde derman olmuyor maalesef.
İnsanı yaşat ki! Devlet yaşasın, sözünü değerli büyüklerimize hatırlatmak ta fayda var.Ülkemizin insanları her şeyin en iyisini en güzelini hakediyor.
Huzurla yaşamak denen bir şey var.
Ama maalesef! böyle içinden çıkılmaz durumlar da insan yaşamıyor sadece nefes alıyor.Alınan kuru nefesi de bir trafik canavarı gelip ansızın kesebiliyor.
Bu bir vebaldir.Vebale katlanırım cezasını çekerim diyene de diyecek sözüm yok açıkçası.
Bu yaranın sarılması için yetkilileri acilen göreve çağırmaktan başka birşey gelmiyor elimizden.Bir insanın hayatı milyonlardan da,trilyonlardan da değerlidir,önemlidir.
Tüm Türkiyemiz de,çevre yolu sorunlarının bir önce çözüme kavuşması temennisiyle.
Hepinize saygılar sunuyorum.
Sevgiyle kalın.

SON DAKİKA HABERLERİ

Cengizhan Göksu Diğer Yazıları