SEDAŞ'ı protesto etsek ne olur?

Kocaeli'de bir kişinin dahi elektrik altyapısından memnun olduğunu duymadım ama başkalarına sorarsanız Kocaeli dev bir sanayi kenti. Üstelik yeni dönemde turizmle de öne çıkmak istiyor. Kartepe, Başiskele, Kandıra, Gölcük gibi ilçeleri turizm konusunda öncü olabilir, en azından SEDAŞ köstek olmazsa bu gayet mümkün.

UKRAYNA VE RUSYA'DA ELEKTRİKLER KESİLİYOR MU?

Şikayetvar.com isimli sayfada Kocaeli diye aratırsanız en çok karşılaşacağınız kurum SEDAŞ olacak. Onlarca, yüzlerce Kocaelili vatandaş zamansız elektrik kesintisinden, günlerce süren arızalardan, ani yükselip alçalan voltajdan dolayı bozulan ev eşyası yüzünden SEDAŞ'a nefret kusuyor, haklılar da! 21. yüzyılda milyonlarca insanın yaşadığı sözde sanayi ve şimdi de turizm şehri olacağı iddia edilen Kocaeli'de insanlar sanki şehirde bir savaş yaşanıyormuş gibi elektrik kesintileriyle yaşıyorlar! Acaba savaşın en yoğun yaşandığı Ukrayna ya da Rusya'da elektrik kesintileri ne durumda? Gerçi bildiğim tek şey orada SEDAŞ hizmet vermiyor, yani bizim kadar mağdur olduklarını zannetmiyorum.

SEDAŞ'I PROTESTO ETSEK NE OLUR?

Devlet özelleştirmelerle ne kazandı bilmiyorum ama halk sırasıyla her şeyin kalitesinin düşüşünü seyrediyor. Yakın tarihte özelleştiği için yüksek hizmet kalitesini ucuza veren bir kurum hatırlamıyorum. Bu arada SEDAŞ'a 2 ay fatura ödemezsiniz muhtemelen hizmetiniz kapanabilir, bir protesto dalgası başlatıp 2 ay fatura ödemesek bu dünyanın en kolay ve en maliyetsiz protestosu olabilir... Neden mi? Zaten elektrikler yok ki! En azından protesto ederek elektriksiz kalırız, bu bu da biraz aktivzm olur. Kendimizi daha muhalif, daha isyankar hissederiz fena mı olur?

ŞEHRİ YÖNETENLER NE DİYOR?

Bir de şehri yönetenler ne düşünüyor merak ediyorum. Büyükakın, Kaplan, Kocaman, Gökçe, Sezer ve diğerleri, SEDAŞ hakkında ne düşünüyorsunuz? Halk 19. yüzyılda gibi elektriksiz yaşama alışıyor, siz bu olayın tam olarak neresindesiniz? Voltaj seviyeleri yüzünden halk maddi zarara uğruyor, muhatap kim?

SEDAŞ DEPREME HAZIR MI?

Kocaeli depreme hazır mı, Kocaeli depreme ne zaman hazır olacak gibi sorular halkın haklı olarak ilgisini çekiyor. Olası bir deprem anında SEDAŞ'ın altyapısı acaba ne kadar hazır? En basitinden deprem yokken, hava güneşli, tek yaprak kıpırdamazken verdikleri hizmet ortada... Allah korusun bir deprem daha yaşarsak neler olur tahmin edemiyorum.

SON DAKİKA HABERLERİ

Emirhan Akman Diğer Yazıları