Eyüpspor kesinlikle yenilmeyecek bir takım değil!

Kocaelispor'un Eyüpspor karşısında yapması gerekenler...

Kocaelispor’un pazartesi karşılaşacağı Eyüpspor geçen sezon olduğu bu sezon da şampiyonluğun favorileri arasında yer alıyor. Biz ilk maçımızı Manisa karşısında kaybettik ve hasarlarımızı gördük, Eyüpspor ise Caner’in serbest vuruş golü ile Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederken hayli zorlandı. Son söyleyeceğimi şimdi dile getirmek istiyorum ve asla duygusal değilim. Eyüpspor kesinlikle yenilmeyecek bir takım değil.

EMRE KARKIN RESMEN KORKTU VE CANER’İ ATAMADI

Geçen haftaya gidelim… Caner Erkin, Keçiörengücü maçında bizim Melih İnan ile girdiği ikili mücadelenin ardından itiraz etti ve sarı kart gördü. Maçın devam eden zaman diliminde İzmirli hakem Emre Kargın’ın yüzüne bakıp el kol hareketi yaptı. İki eliyle “Beddua” eder gibi 2 kez yaptığı hareketin ardından Emre Kargın korktu ve Caner’i oyundan atamadı. Çünkü yarın maç alma korkusu yaşardı. “Caner Erkin” diye düşündü, “Eyüp” diye ekledi ve “İstanbul lobisi” ile bağladı.

ALPASLAN ŞEN ÖZELLKLE CANER’E DİKKAT ETMELİ

Şunu ekleyeyim. Keçiören’den bir futbolcu kardeşim, Caner’in maç boyunca küfür ettiğini ve sürekli bir gerilim yaşadığını da söyledi. O yüzden Trabzonlu hakem Alpaslan Şen’in korkmadan, kimin hakkı neyse o kişiye bu hakkı vermesi gerekiyor. Biz de Caner’in bu geriliminden faydalanmalıyız. Açıkçası biz Caner’i değil, Caner bizi düşünsün.

ARDA TURAN BAŞARILI OLMAK ZORUNDA

Arda Turan… Türk futbol tarihinin en önemli isimlerinden… Doğruları da var yanlışları da var. Özellikle bu silah konusu beni çok üzmüştü. Milliyetçi birisi olduğum için Arda Turan’ın maçlarını izlemek için Atletico Madrid’i tutardım. Barcelona’da işler istediği gibi gitmedi ve kariyerinde düşüş yaşadı. Yolları geçen sezon Eyüpspor ile kesişti. Eyüpspor ile Galatasaray arasında ciddi bir organik bağ var. Arda Turan da bu bağ ile İstanbul ekibi ile anlaştı.

SAHADAN YENİ İNDİ

Teknik direktörlük bambaşka bir duygu ve ciddi sorumluluk gerektiren bir olgu. Her şey senin elinde… Arda Turan için bir anda 1. Lig’de hoca olması işini zorlaştırabilir. Geçen sezon Bodrum’a elendiler. Sakarya’yı Alpaslan’ın efsane golü ile elediler ancak kendileri de Üzeyir’den efsane bir gol yiyerek elendiler. Arda Turan sahadan yeni çıktı ve futbolcunun dilinden çok iyi anladığı için eli bir rahat. Başarılı olmayı çok istiyor ve iyi bütçeli bir takım kendisine sunuldu. “Arda Turan markası” da önemli tabi ve bu nedenle takımın Süper Lig’e yükselmesi onun teknik adamlık kariyeri açısından da çok kıymetli.

REGATTIN’E TEMASLI OYNAMALIYIZ

Tabi bunlar Eyüp tarafını ilgilendiren konular. Ben bizim bu tarafa geleceğim. Kocaelispor’un Pendik maçındaki oyun aklının Eyüp maçında sahada olacağını düşünüyorum. Merkezi kesinlikle vermememiz gerekiyor. Savunulması gereken isimlerin başında, bizim de çok istediğimiz ancak maliyeti nedeni ile bıraktığımız Regattin geliyor. Ofans hattının iki kanadında hatta iç bölgelerinde ortalığı sürekli karıştıran bu futbolcu ile markajlı, temaslı oynanmalı. Manisa nasıl ki bizim Candeias’a ikinci yarıda bu tarifeyi uyguladı, biz de rakibin kilit oyuncularına bunu yapmalıyız.

EKSİK YAKALARSAK SKOR BULABİLİRİZ

Kalecileri Berke Özer bu ligler adına konuşmak istersem kusursuz bir kaleci. Kenar toplarda zaafı var. Stoper Claro da sert ve çabuk. Hani tam bizim aradığımız türden bir futbolcu. Caner’i söylememe gerek yok, hepimiz biliyoruz. Savunma tehdidi olarak Murat Uçar’a parantez açalım. Bu sağ bek Ankaragücü forması ile canımızı sıkmıştı. Atila ve Cem’in Murat ile ilgilenmesi lazım. Tabii ki Oğuz Ceylan ve Candeias’ın da Caner ile ilgilenmesi lazım. İki savunma beki de Murat da Caner de sürekli öne çıkıyor. İşte bizim rakibi eksik yakaladığımız anlarda Tangue’yi, Amaral’ı Candeias’ı, Cem’i, hatta merkezde Yusuf Emre Gültekin’i bulma zorunluluğumuz var.

RECEP NİYAZ’IN SÜRPRİZ KOŞULARI

Taşkın İlker duran toplarda yüksek yeteneğe sahip… Recep Niyaz’ın sürprizleri de bizi bekliyor olacak. Keçiörengücü maçında Eyüpspor’un arızalarını gördük, özellikle savunmaları çok dengesizdi. Eğer Ankara ekibi becerikli olsaydı maçı kazanırlardı. Ki hakemin oyundan atamadığı Caner’in attığı serbest vuruş golü Eyüp’e 3 puan getirdi. Keçiören kalecisi Metin’in kurdurduğu iki kişilik barajı da sorgulanabilir.

SERT VE MÜCADELECİ FUTBOL ŞART

Bir türlü patlama yapamayan 2000’li Ahmet Kutucu, Arda’nın Başakşehir’den getirdiği orta saha oyuncusu Mete Kaan Demir, koş koş oyununu seven Ganalı forvet Ampem, yeni transfer Bruno ve tabii ki saha içi lideri Robin Yalçın gibi futbolcuları elinde bulunduran Eyüpspor’u sert ve mücadeleci futbolla karşılamak, kesinlikle oyun disiplininden uzaklaşmamalıyız.

BEKLEDİĞİM 11

Ben bizim kadromuzun ise kalede Harun, savunmada Oğuz Ceylan, Atila, Yusuf Abdioğlu, Yalçın, önlerinde Yusuf Cihat ve Fofana, sağda Candeias, solda Cem, forvete yakın bölgede Amaral ya da Yusuf Emre, ileride ise Tanque 11’ile sahaya dizilmesini bekliyorum. Sürprizim ise Atabey’in Cem’in yerine kanatta başlaması.

TRANSFER GELİŞMESİ

Hafta başında Burak Öksüz ve Emir’in takıma katılmasını bekliyorum. Orta saha için, buna 8 numara diyebiliriz. Onur Ergün ve Hasan Kılıç ile isimleri gündemde. Onur Ergün’ün istediği 12 milyon biraz ağır ve dengeleri bozar. Beridze de beklediğimiz bir isim ve Ertuğrul hoca onu çok istiyor. Bir kriz çıkarsa da Beridze’nin alternatifi bir İspanyol. Önce şu Eyüp maçını sağ salim bir atlatalım, transferi yine konuşuruz. Kocaelispor’a Eyüpspor maçında sonsuz başarılar diliyorum. Vurduğunuz gol olsun!!!

SON DAKİKA HABERLERİ

Erdem Övüç Diğer Yazıları