Transferlerle ilgili gelinen nokta

Kocaelispor’un hazırlık maçlarını izledik ve genel olarak mücadele eden, ayakta duran ancak rakip ceza sahasına inme konusunda net zaafı olan bir takım olduğunu gördük.

Kuşkusuz hepimizin beklentisi ortak. Net 4 ya da 5 transfer gerekiyor.

OĞUZ CEYLAN’IN TERCİHİ KOCAELİSPOR OLACAK

Beklenilen isimler belli. Santrfor Dougles Tanque, merkez orta saha oyuncusu Ulvestad, sağ bek Oğuz Ceylan ve tabii ki kanat forvet Beridze.

Kocaelispor kanadında bir sorun yok. Yani 4’ü ile de anlaşmayı yaptık. Ancak kendilerini çıkarmalarını bekliyoruz.

Oğuz’a Manisa ve özellikle de Çorum’un ilgisi var. Oğuz Ceylan’ın tercihi Kocaelispor olacak.

DOUGLES TANQUE’DE SON DURUM

Samsun’daki Dougles Tanque, Hüseyin Eroğlu’nun düşünmediği bir futbolcu. Kırmızı beyazlılar santrfor ile anlaşıyor. Muhtemelen Tanque’nin kulüp bulması istenecek. Samsun başkanı Yüksel Yıldırım futbolcudan her hangi bir bonservis istemiyor. Doğru, biraz maliyetli, belki biraz daha fiyatı düşer. Eşi hamile olan, Türkiye’de yaşamak isteyen Dougles Tanque’nin İzmit’in yolunu tutacağına fazlasıyla inanıyorum.

ULVESTAD İÇİN TEK BİR ENGEL VARDI, O DA KALKIYOR

Ulvestad uzun süredir temasta olduğumuz bir futbolcu. Eşi, çocuklarının yabancı dille eğitim veren, özel bir okulda öğrenim görmesini istiyor. Tek sıkıntı bu. İstanbul Anadolu yakasından bir okul ayarlanıyor. Yine de süreç hassas ilerliyor. Çıkar bir İstanbul takımı, atıyorum Eyüp, ilgi duyar, iyi teklif gönderir, işi bozar diye de endişe etmiyor değilim.

BERIDZE İÇİN KAFKAS BEKLENİYOR

Beridze ne yazık ki Karagümrük maçında iyi işler yaptı. Ali Sowe ileride, Kitsiou ve Beridze de kanatlarda hiç de fena değillerdi. Tolunay Kafkas diyor ki “Beklediğimiz 2 futbolcu var. Onların takıma katılmasını bekliyoruz. Sonrası kolay. Ancak hocanın şöyle bir haklı tarafı var. Diyelim bu futbolcuların transferi olmadı, Beridze’yi de verdin. Ne olacak? Bu yüzden Tolunay hoca da kendisini bir bakıma garanti altına almak istiyor.

Dış transferle ilgili son bir dip not… Kocaelispor’da yerli bir 8 numara için temaslar sürüyor.

GİDECEKLERİN DURUMU

Tabi alınacak futbolculara göre teşekkür edilecekler de daha belirgin hale girecek. Az çok isimleri siz de tahmin edebiliyorsunuz.

Ancak ben futbolcunun motivasyonunun düşmemesi için çok da isim verme taraftarı değilim.

Kuşkusuz kendileri de bazı şeyleri tahmin ediyordur.

Şöyle de bir şey var. Bizdeki bazı futbolculara çok sağlam teklifler var.

Direkt kulübe gelen resmi bir teklif olmasa da menajerlerle kulüpler arasında temaslar oluyor.

Şu bilgiyi vereyim… Okan’ı almak isteyen bir kulüp 5 milyon bonservis bedeli ödemek zorunda. Ki, geçen sezonun sürekli oynayan futbolcuları için de buna yakın rakamlar belirleniyor.

SON DAKİKA HABERLERİ

Erdem Övüç Diğer Yazıları