Bulunmaz bir fırsattı

Marmara Kariyer Fuarı’nın bugün son günüydü.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda düzenlenen bu fuar bizlere kamu, özel sektör ve meslek odalarının yaptığı iş birliğinin güzel bir örneğini sunuyor.

Bende açılışın olduğu gün, yani dün Kocaeli Kongre Merkezindeydim.

Yaklaşık 3 saati aşkın süre alanı dolaştım, firmaları inceledim.

Düşüncelerimi, izlenimlerimi aktarmak istiyorum…

CİDDİ BİR KAZANIM

Bir kere MARMAKAF’ın Kocaeli’de düzenlenmesi, ilimiz adına önemliydi. Büyük bir marka, büyük bir vizyon.

Geride kalan iki günde 1071 kurum fuarda boy gösterdi. 728 etkinlik yapıldı. On binlerce öğreni fuarı ziyaret etti. Bunlar başlı başına bir kazanım.

FIRSAT

MARMAKAF’ın en temel özelliği, firmalar ile insan kaynağını, yeni nesli, yani üniversiteli öğrencileri tanıştırması. Fuara hakkıyla vakit ayıran bir öğrenci, kendi meslek dalıyla ilgili onlarca firmayı tanıma imkanı buluyor. İletişim kurma şansını elde ediyor. Sadece bir iş fırsatı değil, bir öğrenciye belki de, “Ya ben ne istiyorum, ne olmak istiyorum, bu alanda ne kadar mutlu olabilirim” sorularının da cevaplarını veriyor. Her iki yönüyle beraber MARMAKAF ciddi bir fırsattı.

DÜNYA DEVLERİ

Firma zenginliği hakikaten muhteşemdi. Kafanızı çeviriyorsunuz BAYKAR, sola dönüyorsunuz Şişecem, bakıyorsunuz Kastamonu Entegre, bir daha bakıyorsunuz BİM, silah üreticisi Sarsılmaz, teknoloji firmaları, sağlık firmalar, yani aklınıza gelecek her alanda, yüksek profilli şirketlerin stantları vardı. Dünya devleri vardı. Bir öğrencinin para verip bulamayacağı bir network oramı sağlanmıştı fuarda.

İLLE DE FUAR MERKEZİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da en önemli vaatlerinden biri, Uluslararası Fuar Merkezi’nin gerekliliğini bir kez daha iliklerimize kadar hissettik.

Evet Kocaeli Kongre Merkezi, bir iyi niyetle Kitap Fuarına da ev sahipliği yapıyor, MARMAKAF’a da. Ancak bu fuarla birlikte daha net hissettik ki, bize o fuar merkezi lazım. Kocaeli, çok yüksek potansiyelli bir kent ve kenti böylesi fuarlarla nakış gibi işleyebiliriz.

Kocaeli Kongre Merkezi’nin otoparkına kurulan çadırın içi hem çok sıcak hem de dardı. Firmalar çok dar bir alanda kendilerini tanıttı. Stantları yürümek oldukça zordu.

E Interteks yok, niyet halis. Bu nedenle sıkıntılara rağmen emeği geçenlere teşekkür etmek gerek.

AYLARDIR HAZIRLANIYOR

Marifet, iltifata tabiidir. Kocaeli üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, aylardır MARMAKAF’ın heyecanını yaşıyor.

6 Kasım 2023 tarihinde Rektör Cantürk’ün Nokta TV’de ağırlamıştık. Yanılmıyorsam daha o zaman MARMAKAF’tan bahsedip, fuarın Kocaeli adına ne kadar önemli olduğunu yaptığımız sohbette anlatmıştı.

Rektör Cantürk, üniversitedeki ekibiyle birlikte canla başla bu fuar için çalıştı.

Eksiklikler olur, olacaktır. Bunları bir kenara koyarak, yapılan işin kalibresi ve kente kattığı değer açısından değerlendirip, Zafer hoca ve ekibine, projede emeği geçenlere bu kentte yaşayan bir sade vatandaş olarak teşekkür ediyorum.

Çocuklara tecavüz ediyorlar!

Dünya bir döneme doğru gidiyor.

Ya yeniden aydınlanacağız, ya da bu aydınlanma mücadelemizde toprağa düşeceğiz.

Dünya, her şeyin apaçık ifşa edildiği bir döneme gidiyor.

Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak, 10 Şubat tarihinde görevinden istifa etti.

Novak, cumhurbaşkanlığı yetkilerini kullanarak affettiği mahkumlar arasında devlete ait bir yetimhanedeki çocuk istismarı skandalına ismi karışan bir mahkumun yer aldığı ortaya çıktıktan sonra 10 Şubat’ta istifa etmişti.

Yani bir çocuk istismarcısını affettiği için görevinden istifa etmiş.

Peki neden bir çocuk istismarcısını affetmiş?

Olay şu şekilde: Biliyorsunuz Macaristan, Rusya’ya karşı Batı ittifakıyla hareket etmeyen tek Avrupa ülkesiydi.

Bunun üzerine Papa Francis, Macaristan’ı ziyaret etmişti. Ziyaret öncesinde de Cumhurbaşkanı Novak Papa’nın gelişi şerefine 20 hükümlüyü affediyor. Affedilen isimler için de talepler Macaristan Reform Kilisesinden geliyor. Bu isimler de belirlenirken Vatikan’ın görüşü alınıyor.

Yani özetle çocuk tecavüzcüsünün salıverilmesi ricası Papa’dan geliyor.

Şaşırmaya gerek var mı? Yok.

Çünkü kilise dini bir merkez olmaktan ziyade, pedofil sapıkları aklama merkezine dönüşmüş durumda.

Bir hafıza tazeleyelim: Son Papa 16’ncı Benedictus, çocuk istismarcıların yargılandığı davada yanlış ifade verdiğinin ifşa edilmesinin ardından istifa etmek zorunda kalmıştı.

2002’de ABD’nin Boston şehrinde eski bir rahibin 130’dan fazla çocuğa fiziki tacizde bulunduğu ortaya çıkmıştı.

2004 yılında John Jay Collage tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 1950 ile 2002 yılları arasında 4 binden fazla katolik rahip, 10.667 çocuğa fiziki istismarda bulundu. Vatikan da bu suçların üzerini örtmekten başka hiçbir şey yapmadı.

Adamların Vatikan Ekonomi Bakanı olan kardinali bile çocuk istismarından yargılanıyor.

Sevgili okurlar, dostlar, büyüklerim, küçüklerim. Karşımızda böyle insan müsveddelerinden kurulmuş bir düzen var.

Bu yazıyı yazma nedenim şudur:

Dünyayı okurken, değerlendirirken, kim kimdir, kim kimi neden destekliyor, kimlerin arkasında kimler var gibi sorularla bütüncül yaklaşımla değerlendirme yapmamız lazım.

Siyonistlerin, çocuk tecavüzcülerinin, hainlerin, teröristlerin oku nereden geliyorsa, o okun düştüğü yere değil, geldiği yöne bakmamız lazım.

Bu çocuk tecavüzcüleriyle hiçbirimiz aynı safta olmak istemez değil mi?

İpucu

Nameler uyutur, manalar uyandırır.

SON DAKİKA HABERLERİ

Furkan Çalışkan Diğer Yazıları