Yeni ve zorlu bir yolculuk

Nokta Gazetesi ve Nokta TV kurulmadan önce, Genel Yayın Yönetmenimiz olarak görev yapan Abbas Çakar birlikte çalışma teklifini bana getiren isim olmuştu.

Abbas abi, geçtiğimiz hafta kurumumuza veda etti.

Kendisi kurumdan neden ayrıldığıyla ilgili gerekçelerini veda yazısında güzelce anlattı.

Açıkçası, ben kendisinden razıyım. Verdiği emeğe, mücadeleye, çalışmaya şahidim.

Bizden yana hakkımız helal olsun.

Abbas abinin ayrılışı, benim de kurumdaki görevimin değişmesine sebep oldu.

Cuma akşamı kurum içinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda Nokta Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek’in de katıldığı toplantıda, yaklaşık 9 aydır Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak görev yaptığım Nokta Gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliği görevine getirildiğim açıklandı.

Beni bu göreve layık gören, bu güveni gösteren Nokta Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek ve Nokta Medya ailesine teşekkür etmek istiyorum.

Yeni ve zorlu bir yola çıkıyorum.

Ve bu görev değişikliği nedeniyle; özellikle kendimle ilgili, daha önce de yazdığım yazılarda ifade ettiğim bazı hususları hatırlatmak istiyorum.

11 YILDIR, AYNI İSTİKAMETTE

Benim için titrlerin çok fazla önemi yok. Hele ki gazetecilikte. Çünkü titriniz, sizin etkiniz değil. Okuyucu gazeteciyi sıfatından dolayı sevmez. Yazdıklarıyla, tepkileriyle puanlar. Bunun bilincinde olarak 11 yıldır icra etmeye çalıştığım mesleğimi aynı istikamette sürdürmek için gayret edeceğim.

OPERASYON ADAMI OLMADIM, OLMAM

Bizim meslekte çok vardır. Dün X bir adama düşman olur, bir sene sonra onu göklere çıkarır. Bakmışsın yine ona düşman olmuş. Eğer bu dönüşleri, haklı gerekçeleri olmadan, kendini ifade etmeden yapan insanları duruşubozuk olarak nitelendiririm. Menfaatçi olarak görürüm. Benim gözümde hele ki makam sahipleri, makama olan saygımızın dışında kendi değerini kendi belirler. Yani ben dün olduğu gibi bugün de yanlışa yanlış, doğruya doğru deme gayreti içinde olacağım. Dün operasyon gazetecisi olmadıysam, bugün de olmayacağım.

İÇİME SİNMEYENİ YAZMADIM

Bugüne kadar Nokta Gazetesinde olduğu gibi, bundan evvel En Kocaeli Gazetesinde olduğu gibi... Özellikle köşe yazılarımda her zaman doğru olduğunu inandığım, kendi düşüncelerime yer verdim. Talimatla yazı yazmadım. Sevabıyla, günahıyla. Kendi gündemimin peşinde koştum. Yine yazılarım dün olduğu gibi bugün de aynı istikamette, eleştiriye açık fakat müdahaleye kapalı olacak.

BİR RİCAM VAR

İnsan doğuyor, yaşıyor ve kimsenin beklemediği bir anda ölüyor. Hayat, içinde bulunduğumuz sonu belli ancak sonsuz bir yoldan ibaret. Bugünümüz, içinde bulunduğumuz anımıza kadar belli. Yarınlarımız her daim muamma. En önemsediğim şey; temiz bir şekilde yaptığıma inandığım mesleğimi, dün olduğu gibi aynı istikamette sürdürmek. Benim, bildiğiniz yolda yürümediğimi görürseniz beni uyarın, veyahut buna aykırı şeyleri söylediğim veya yaptığım iddia edilirse, muhakkak benimle konuşun.

HATA YAPTIK, YAPACAĞIZ DA

İnsanım. İşim stresli. Bu stresli meslek nedeniyle özel hayatımda da zaman zaman sorunlar yaşıyorum. Sevdiğim insanları ihmal ediyorum. Üzülüyorum, seviniyorum. Bazen ayarsızlaşıyorum. Neden? Çünkü insanım. Dün hata yaptım, bugün de hata yapmışımdır. Yarın da hatalarım olacaktır. Neden? İnsanım. Dün olduğu gibi bugün de art niyet barındırmadan, hesap kitap yapmadan, kendi işimi temiz bir şekilde yapmanın gayreti içinde olacağım. Hatalar olacaktır, özür dilemem gereken yerde de o özrü dilemekten imtina etmedim, etmem.

KAALE ALMAYACAĞIM İNSANLAR VAR

Kurumum hakkında ne yazarsa yazsın, kaale almayacağım insanlar var benim. Bizim vaktimiz de yapmaya gayret ettiğimiz iş de kıymetli. Bu nedenle teneke gürültülerinin peşine takılmadan ekibimle beraber işimize odaklanacağız.

SORUMLULUK ALANIM

Ben bu kurumun maaşlı bir çalışanıyım. Kendi gazetemden, ekip arkadaşlarımdan sorumluyum. Bunun yanı sıra Nokta TV’de yaptığım iki program var. Nokta Atışı ve Gündem Özel. Genel Yayın Yönetmenliği görevi dahil, sorumluluklarım çizdiğim bu çerçeve içinde devam edecek. Bunun dışındaki meselelere mümkün olduğunca karışmıyorum. Daha çok kendi işime odaklı olmaya, ekibimle birlikte bu gazetenin çıtasını yukarı çıkarmaya gayret edeceğim. Yeni bir yol çünkü daha önce çeşitli gazetelerden teklif alsam da, Genel Yayın Yönetmenliği görevini hiç üstlenmemiştim. Zor çünkü sorumluluk alanım daha önce olmadığı kadar arttı. Ancak üstesinden geleceğime inanıyorum.

SİZ YOKSANIZ, ANLAMI YOK

Hiçbir zaman, ‘ben oldum’ demedim. Allah da demeyi nasip etmesin. Kendi çizgimde ilerledim. Bu dönem siz okuyucularımdan, dostlarımdan, sevdiklerimden, sevenlerimden çok daha fazla desteğe ve hatta eleştiriye ihtiyacım var. Siz yoksanız, hiçbir şeyin anlamı yok. Bu iş sen oradaysan keyifli ve etkili ey bu satırları okuyan güzel insan.

HEYECANLIYIZ

Yeni görevim için tabi ki heyecanlıyım. Ancak sevdiğim bir çalışma arkadaşım olan Abbas abiyle ayrıldığım için de üzgünüm. Bu iki kutbun arasında gidip gelirken, bugünden itibaren gazetem için var gücümle çalışmaya devam edeceğim. Nokta Gazetesinde, Spor Müdürümüz Erdem Övüç, Yazı İşleri Müdürmüz Mert Gültekin, editörlerimiz Büşra Çetin, Buket Afgan ve İhsan Keskin, muhabirlerimiz Serhat Güneş, Nuri Dinçer Akçaharman ve Ali Köksal ile zaman zaman gazetemizin içeriklerine katkı sunacak Eren Demirtürk ve Meltem Armağan’la beraber size en keyifli, en çeşitli içerikleri hazırlamakla meşgul olacağız. Geniş ve güçlü bir ekibiz. Fark yaratmak için mücadele edeceğiz.

Bugüne dek gazetemizde editör olarak görev yapan Mert Güvenaltın da aramızdan ayrıldı, yepyeni bir iş kolunda çalışma hayatını sürdürecek. Kendisine bugüne dek verdiği emekler için ayrıca teşekkür ediyorum.

Haydi Bismillah!

Nokta Atışı’na ara verdik

Sunmaktan, içinde olmaktan çok keyif aldığım bir program var.

Nokta Atışı.

Her hafta Çarşamba günleri AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murad Ergelen ve CHP İzmit İlçe eski Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ile birlikte kent ve ülke gündemine dair değerlendirmeler yapıyoruz.

Zaman zaman stüdyoda tansiyonun yükseldiği anlar da oluyor.

Ancak saygı sınırları bu masa etrafında asla aşılmıyor.

Kocaeli’de iki farklı görüşü aynı masa etrafında buluşturup, kentte ses getirmeyi başaran bir yapının içinde olmaktan çok mutluyum. İnanıyorum ki bu program, örnek bir çalışma oldu.

Fakaaat....

Malum, yaz geldi. İnsanlar seçimin ardından siyasete şişti.

E hal böyle olunca, biz de ara verme kararı aldık.

Eylül ayına kadar moladayız.

Eylülde Sevgili Ergelen ve Sevgili Küçükkaya ile birlikte Çarşamba akşamı ekranlarınıza konuk olmaya devam edeceğiz.

İpucu

Dürüst olmak cesaretini gösteren kimse, hiçbir zaman yalan söylemek ihtiyacını duymaz.

George Herbert

SON DAKİKA HABERLERİ

Furkan Çalışkan Diğer Yazıları