Kandıra'yı ülke gündemine taşıyan haber!
Gazeteciliğe başladığım ilk günden bugüne kadar her gün kendime bir şey katma gayretinde oldum. Bunu da başardığıma inanıyorum.
Ama hayata ama sektöre dair meslekte geçirdiğim her gün bana ayrı bir şey kazandırmıştır. Ve...
'Övünerek, çok şükür' diyerek söylemeliyim ki yalakalık, sırttan hançerleme gibi alçak öğretiler cebimde yok.
Son bir haftadır da başarı çatısı altında yeni bir duyguyu daha tattım.
Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti (KOGACE) Başkanı Cemal Kaplan ve Yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk ve tek basın toplantısını yaptığı ve 16 Ocak Basın Onur Günü olarak tarihe geçen bu özel gün için bir yarışma düzenledi.
En İyi Haber Dalında ödül aldığım yarışmada meslek büyüğüm Nokta Gazetesi Spor Muhabiri Ali Köksal'ın da En İyi Spor Haberi Dalında ödül alması beni ayrıca mutlu etti.
Haberlerimizi ödül ile onurlandıran KOGACE Yönetimine ve jüri üyelerine teşekkür ederim. Nokta Medya olarak aldığımız iki ödül de bizleri onurlandırdı.
Tam da şu an teşekkür etmeden geçemeyeceğim kişilere ayrı bir parantez açmak istiyorum.
Bugüne kadar gelmemde büyük emekleri olan kıymetli aileme, desteğini benden hiç esirgemeyen sevgili eşime, ustam dediğim birlikte yol yürümekten her zaman mutlu olduğum abim Ahmet Akçaalan'a ve Nokta Medya aileme de desteklerinden dolayı ayrıca teşekkür ederim.
**
KOGACE tarafından ödüle layık görülen, "Güney Koreli Jonghee Son’un, Kore’den Kandıra’ya Uzanan Yaşam Hikayesi!" öyle sıradan bir haber değil.
60 ülkeyi gezen ama sonunda, 'Doğru yer Kandıra' diyen,
Türkiye'yi çok seven, Türk vatandaşlığı almak isteyen,
"Türkçe konuşmayı çok seviyorum" diyen ve Güney Kore Savaşı’nda, Türk askerlerinin fedakarlığını unutamadığını söyleyerek, "Bizi, Türkler kurtardı" derken duygulu anlar yaşayan Jonghee Son, Kandıra'da görülmesi gereken bambaşka bir pencereyi de açıyor.
Ailesi ile Kandıra'ya yerleşen Son, bölgede kurduğu İsviçre orijini Saanen Keçileri'nin yer aldığı 22 dönümlük tesisinde aynı zamanda süt ve süt ürünleri ile bilimsel tarım yaparak küçük alanda büyük sebze yetiştiriciliği de yapacak. Sadece bu başlıklarla yetinmek istemeyen Son, ayrıca keçi sütünden sabun gibi pek çok başlıkta sağlıklı projeler de hedefliyor.
**
Okurken dile kolay 60 ülke diyoruz ama Kandıra için Kocaeli için müthiş bir hikayeden bahsediyoruz.
Son'u anlattığım haberin yayınlanmasının ardından kısa süre içerisinde haber ajansları ve ana akım medya Güney Koreli Jonghee Son'un iletişim bilgilerini istedi ve Kandıra'yı ülke gündemine taşıdık.
Kandıra'nın girişimciler için de ne kadar uygun bir bölge olduğunu gösteren Son'un hikayesi bir anlamda da bölgenin reklamını en iyi şekilde yapmış oldu.
Güney Koreli Son'un haberi; bugün televizyon komedi programlarında, 'Kandıra mı?, Kefken mi?' diye burun kıvırılan, küçük gösterilmek istenen, komedi malzemesi haline getirilmeye çalışılan Kandıra'nın aslında yatırım anlamında teşvik edilebilir, yatırımcı albenisi olan bir yer olduğunun da altını çizdi.
Hazır televizyon programlarına vurgu yapmışken Jonghee Son'un, "Kandıra insanı çok cana yakın ve temiz kalpliler. Kandıra’da gerçekten iyi insanlar var" sözlerini de hatırlatmakta fayda var.
**
Güney Kore’de doğan, Güney Kore’de yaşayan, Güney Kore’de eğitim gören ve ticaretini Kandıra'da yapmaya karar veren Jonghee Son'a ve ailesine o gün bizlere göstermiş olduğu nazik tavır ve tutumları için tekrar teşekkür ederim.