Kurt “Dere”de boğulduk!

CW Enerji Türkiye Güreş Ligi 5. ayağı Balıkesir Kurtdere Güreşleri’ydi.

Finalde Erkan Taş’ı mağlup eden Enes Doğan’ın tulum çıkardığı güreşlerde ilimiz pehlivanları hayal kırıklığı yarattı.

Baş güreşlerinde son 16 turunda Hüseyin Gümüsalan ile Ali Gürbüz arasındaki derbi nefes kesti. Bana göre son yılların en müthiş kapışmasıydı. Ali Gürbüz, Hüseyin’i geçmesini bildi.

Seçkin Duman, Osman Aynur’a kaybetti.

Hamza Özkaradeniz, Nedim Gürel ve Tanju Gemici 2. turda veda etti.

Faruk Akkoyun ve Yıldıray Akın ise 3. turda güreşleri noktaladı.

Başaltı Boyunda Erdal ve Emre Duman kardeşler çeyrek finalde kaybettiler.

Başa çıkabilmek için Elmalı Güreşleri onların son şansları olacak.

Kurtdere’de alt boylarda ne yazık ki pek bir varlık gösteremedik.

Kocaeli’deki kulüpler ve sporcular beklenenin altında kaldı.

Bu düşündürücü durum için eylem planı devreye sokulmalıdır.

SON DURUM NE?

Peki güreş liginde son durum ne? Başpehlivanlar Facebook Sayfası güzel bir çalışma yapmış. Kardeşlerimizin emeklerine sağlık. Bakalım neler demişler.

Hafta sonu Kurtdereli Güreşleri yapıldı. Başpehlivanlar sıralamasında bazı değişiklikler oldu.

1. torbaya yükselen veya 1. torbadan düşen pehlivan yok. 1. torba 8’de 8 ile kendini muhafaza etti. Ancak torba içinde yükselmeler ve düşmeler oldu. Yerlerini koruyan Ali ve Yusuf kozlarını Elmalı’da bir kez daha paylaşacaklar. Ayrıca 3. sıraya kadar yükselen Enes Doğan da artık yarışın içinde.

2. torbaya 2 başpehlivan girerken 2 başpehlivan ise diğer torbalara düştü. Bu torbada bulunan 6 pehlivan sıralamaları değişse de torbalarını korumuş oldu. Haftanın en çok yükseliş gösteren başpehlivanı Feyzullah Aktürk oldu. Geçen hafta 28. sıra ile 4.torbada bulunan Feyzullah, Kurtdereli sonrası 16. sıraya kadar yükselip 2. torbada kendine yer buldu. Haftaya 3. torbada 18. sırada başlayan Yıldıray Akın 15. sıraya yükselip 2. torbada yer almayı başardı. Haftaya 2. torbada başlayan Furkan Durmuş Altın 4. torbaya, Kürşat Korkmaz ise 3. torbaya düştüler.

3. torbaya 3 başpehlivan girerken 3 başpehlivan ise diğer torbalara geçtiler. Bu torbada bulunan 5 pehlivan sıralamaları değişse de torbalarını korumuş oldu. Serhat Balcı ve Mustafa Taş 4. torbaya düşerlerken Yıldıray Akın 2. torbaya yükseldi.

4. torbaya 4 başpehlivan girerken 4 başpehlivan ise diğer torbalara geçtiler. Bu torbada bulunan 4 pehlivan ise torbalarını korumuş oldu. Ertuğrul Dağdeviren, Feyzullah Aktürk ve Mustafa Doğan Özkaya üst torbalara yükselirken, Recep Taslak 4. torbadan ön eleme potasına düştü. Osman Aynur ön eleme potasından 4. torbaya yükselen tek isim olarak haftayı kapatmayı başardı.

SON DAKİKA HABERLERİ

Şener Sar Diğer Yazıları