Lig güreşleri heyecanı Manavgat’ta başladı… İşte tüm detaylar…

Değerli Nokta Gazetesi okurları…

Malum, güreşe olan hizmetimizi kentimizin en önemli basın kurumu Nokta Medya üzerinden sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde finalde Kocaeli’den Hüseyin Gümüşalan’ı puanlamada geçti geçen Antalya’dan İsmail Balaban başpehlivan oldu.

Üçüncüler Sakarya’dan Serdar Yıldırım ve Antalya’dan Orhan Okulu oldu.

Ben de bu önemli güreşleri yerinde takip ettim ve anlatımını gerçekleştirdim.

Gelelim CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi Manavgat Belediyesi 11. Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin detaylarına.

3 gün olarak planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle 4. güne uzayan güreşler genel olarak çok çetin geçti.

46 yıldan beri ilk kez bir güreş pazartesi gününe sarktı. Halkın ilgisi de gayet iyiydi.

MANAVGAT BELEDİYESİ’NE HELAL OLSUN

Toplam 1987 sporcu mücadele etti. Manavgat Belediyesi 5 yıldızlı otellerde 3 gece 4 gün binlerce misafirini konaklattı.

Güreşler, sabah 9.00'da küçük orta küçük, teşvik-1 ve teşvik-2 boylarının üçüncü tur mücadeleleriyle başladı.

Yağlı güreşin en önemli geleneklerinden olan davul ve zurna müsabakalar boyunca hiç susmadı.

2013 ve 2017 yılları tarihi Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban ile ilimizin hayli yükselen değeri Hüseyin Gümüşalan arasındaki final müsabakasında nefesler kesildi.

Yağlı güreşin iki favori isminin kıran kırana mücadelesi er meydanında alkış topladı.

Final güreşinin normal süresinde yeniş olmadı.

Yaklaşık 30 dakika süren zorlu mücadelede İsmail Balaban, rakibi Gümüşalan'ı puanlama devresinde çangal oyunu ile mağlup etmeyi başardı.

İsmail Balaban'a altın kemeri Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Manavgat Güreş Ağası Hasan Özden ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim tarafından verildi.

Hakemlerimize de ayrı bir parantez açmak istiyorum… Lig güreşlerine çok formda başladılar… VAR sistemi de ellerini kolaylaştırdı. Federasyon başkanı, MHK başkanı ve emek verenlere de ayrıca teşekkür etmemiz gerekiyor.

LİGİN FİNALİ ELMALI’DA OLACAK

Manavgat Yağlı Pehlivan Güreşleri'yle başlayan olan CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 1-2 Haziran'da Şahinbey Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, 22-23 Haziran'da Kocaeli Sekapark Yağlı Güreşleri, 20-21 Temmuz'da Geleneksel Aybastı Perşembe Yaylası Yağlı Güreşleri, 16-17-18 Ağustos'ta Balıkesir 64. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri ile devam edecek. Şampiyon, 6-7-8 Eylül'de 672. Tarihi Elmalı Yeşilyayla Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde belli olacak.

BİZİM PEHLİVANLAR NELER YAPTI?

Kocaelili pehlivanlar Manavgat’ta iyi işlere imza attı.

Dediğim gibi Hüseyin Gümüşalan final gördü.

Hüseyin ilk turda Gölcük’ten Ankara Büyükşehir’in pehlivanı Osman Özgün’ü, ikinci turda Manisa’dan Süleyman Başer, üçüncü turda Ankara Aski’den Hamza Köseoğlu’nu, dördüncü turda ilimizden Faruk Akkoyun’u, çeyrek finalde 2023 Kırkpınar Başpehlivanı Antalya’dan Yusuf Can Zeybek’i, yarı finalde flaş çıkış yaşayan Sakarya’dan Serdar Yıldırım’ı mağlup ederek finale kaldı.

SEÇKİN DUMAN GELİYOR!

Seçkin Duman da Manavgat’ta göğsümüzü kabarttı.

Seçkin ilk turu bay geçti, ikinci turda 2022 Kırkpınar Başpehlivanı Mustafa Taş’ı, üçüncü turda Bursa’dan Yalçın Öncül’ü, dördüncü turda kentlisi Gölcük’ten Yıldıray Akın’ı geçti, çeyrek finalde ise Serdar Yıldırım’a puanlamada kaybetti. Seçkin, Manavgat’ta gösterdiği performansla rakiplerine mesaj verdi.

FARUK AKKOYUN 3 TUR GEÇTİ

İlimizden Kağıtspor pehlivanı Faruk Akkoyun ilk turu bay geçti, ikinci turda Manisa’dan Hakan Çalışır’ı, üçüncü turda Kağıtspor’dan Recep Kara’yı puanlamada geçti, dördüncü turda kentlisi Hüseyin Gümüşalan’a puanlamada yenildi.

YILDIRAY AKIN RAKİPLERİNE ZOR ANLAR YAŞATTI

Gölcük Belediyesi’nden Yıldıray Akın ilk turda Muğla’dan Ali Yanatma’yı, ikinci turda Antalya’dan Recep Çakır’ı, üçüncü turda Antalya’dan Hasan Cengiz’i geçti, dördüncü turda kentlisi Seçkin Duman’a puanlamada kaybetti.

NEDİM GÜREL ÜÇÜNCÜ TURA KADAR ÇIKTI

Nedim Gürel ilk turu bay geçti, ikinci turada Antalya’dan Şah Ali Kurt’u yendi, üçüncü turda Serdar Yıldırım’ı yenildi.

SAKATLIK SÜRECİNDEN GEÇİYORLAR

Kağıtspor pehlivanlarından ve sakatlık sürecini atlatmaya çalışan Mustafa Arslan ilk turu bay geçti, ikinci turda Manisa’dan Hüseyin İyican’ı geçti, üçüncü turda ise Yusuf Can Zeybek’e mağlup oldu. Bildiğiniz üzere ağır bir diz ameliyatından çıkan Tanju Gemici de sakatlık sürecini atlatmaya gayret ediyor. İlk turu bay geçen Tanju ikinci turda Antalya’dan Hasan Cengiz’e mağlup oldu. Recep Kara ise ilk turu bay geçti, ikinci turda Ahmet Selbest’e üstünlük sağlarken, üçüncü turda Kağıtspor’dan Faruk Akkoyun’a mağlup oldu.

ERDAL DUMAN BAŞALTINDA ÇEYREK FİNAL GÖRDÜ

Başaltı boyda Erdal Durman çeyrek finali görürken çok zor müsabakaları kazandı. Kardeşi Emre Durman ise üçüncü turda rakibine mağlup oldu.

SİNAN’IN YILDIZI’I PARLIYOR

Küçük Orta Büyük Boy’da Karamürselli Karamürsel Belediyesi sporcusu Sinan Yıldız şampiyon oldu ve önemli bir başarıya imza attı. Aynı boyda İzmit Belediyesi’nden Oğuzhan Ünal çeyrek finale kadar yükseldi, Gölcük Belediyesi’nden Enes Özbek dördüncü tura kadar çıktı. Küçük Orta Küçük Boy’da Muhammed Ali Başer final gördü ve gelecek adına umut verdi. Deste Küçük Boyda İzmit Belediyesi’nden Barış Kemal Yiğit üçüncü oldu.

AYAK BOYU ONLARDAN SORULDU

Ayak boyunda Kağıtspor’dan Ömer Gül birinci, yine Kağıtspor’dan Hasan Çakırkaya ise üçüncü olarak kürsü gördü.

İKİNCİ ORGANİZASYON GAZİANTEP’TE

CW Enerji Ligi ikinci organizasyon 1-2 Haziran'da olacak Gaziantep Şahinbey Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri nefes kesecek. Dediğim gibi Kocaeli Seka Park Güreşleri 22-23 Haziran'da gerçekleşecek.

Nokta Medya ve Nokta Gazetesi olarak güreşin nabzını tutmaya ve siz değerli okurlarımıza duyurmaya devam edeceğiz.

SON DAKİKA HABERLERİ

Şener Sar Diğer Yazıları