Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır

Camiamızda birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu günlerde iki yürekli insanın, Ömer Habeş ve Ercüment Taşdemir’in bir araya gelerek fedakârca yaptıkları anlaşma, kaos edebiyatı ile süreçten fayda sağlamaya çalışan çıkarcı zihniyetleri panikletti.
Tüm yapılanmalarda süreçten çıkar uman fırsatçılar, dikkatleri başka yöne çekecek fikirleri / mazeretleri çok sık kullanır hatta üretirler.
Özellikle “Başarısız olmuş insanlar” kendi beceriksizlik ve başarısızlıklarını dışarıdaki bir güce, iç ve dış düşmanlara yükleme eğiliminde, Mağdur-mazlum durumuna düşerek bir-iki oy koparmak derdindedirler.
Sözünü ettikleri eylemleri kendilerinin geldiklerinden bu yana profesyonelce yaptıklarını camiada bilmeyen yok.
Kasıtlı olarak tahrik ediyorlar ve gündemi çarpıtıyorlar.
Ustaca bir sinir savaşı yürütmeye çalışıyorlar.
Hem moral bozuyorlar hem de birlik-beraberliği bozmaya çalışıyorlar.
Bu arada her toplulukta bulunan birlik bozucular yoğun bir faaliyet içinde olduklarının, bin bir yalan ve yönlendirme ile oy kullanma hakkı olan her kişiye ulaşarak süreci ifsat etme çabalarının duyumlarını alıyoruz.
Bu birlik ve beraberlik bozucular, bu işi sürekli bir şekilde yaparlar, ara sıra yapmazlar.
Bunlar kendi öngördükleri kişiler yönetimde olunca da durmazlar. Bu bir fıtrattır. Kaostan beslenir, ortamı zehirlemek için her davranışı mubah görürler.
Lütfen oyuna gelmeyin. Bu sefer “Aklıselim ve Feraset” galip gelsin.
Camiamızın buna gerçekten çok ihtiyacı var.
Kendimizi hesaba çekmeye “Her zaman” ihtiyaç duyarız, duymamız da gerekir.
Ne demişler… Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır.

SAYILI GÜN ÇABUK GEÇER

Türkiye Karate Federasyonu 6. Olağan Genel Kurulu ve 8. Mali Genel Kurulu 22 Ekim Salı günü, çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 23 Ekim Çarşamba günü yapılacak.
Başkan adayları Aslan Abid Uğuz, Ercüment Taşdemir ve Cenk Hilmi Kılıç’a ait başvuru evrakları kapalı zarf içerisinde 14 Ekim Pazartesi Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğüne teslim edildi.
Aynı gün saat 18.00'de Gençlik ve Spor Bakanlığı binasında başkan adayları değerlendirme komisyonu toplanarak yapılan destek mektuplarının kontrolleri neticesinde Aslan Abid Uğuz 40 adet destek mektubu verildiği 38 adedinin geçerli sayıldığı, Cenk Hilmi Kılıç dosyası incelendiğinde 27 adet destek mektubu verildiği, 26 adet destek mektubunun geçerli sayıldığı, Ercümet Taşdemir’e 80 adet destek mektubu verilip 79 adet destek mektubunun geçerli olduğu, her üç adayın Spor Federasyonları Yönetmeliğinin %10’luk asgari delege desteğini sağladığı tespiti açıklaması yapıldı.

Buna göre Olağan Genel Kurulda başkan aday adayları Aslan Abid Uğuz Beyaz oy pusulası, Ercüment Taşdemir Mavi oy pusulası, Cenk Hilmi Kılıç Turuncu oy pusulası ile seçime girecekler.

Bu sonuçlarla beraber
Federasyon Başkan Adayları
Ercüment Taşdemir : 79
Aslan Abid Uğuz : 38
Cenk Hilmi Kılıç : 26

Toplanan destek yazılarındaki rakamlar bize ne anlatıyor?

Sonuçlar açıklandığından beri her tarafta bir analizdir gidiyor. Ben de merak ettim. Kağıdı ve kalemi elime aldım sayılar bize ne anlatıyor ona bakmak istedim. Aşağıda yapacağım analiz tamamen adayların aldıkları imzaları kaybetmemeleri ve birleşme olmama durumun da oluşacak durumu göstermektedir.

Mevcut Başkan Aslan Abid Uğuz dışarıdaki oyların %73’ünü alırsa, Ercüment Taşdemir ile durumu eşitleyecek, kazanabilmesi içinde dışarıdaki oyların %88’ini alması gerekecek. Cenk Hilmi Kılıç dışarıdaki oyların %95’ini alırsa Ercüment Taşdemir ile durumu eşitleyecek, kazanabilmesi için de dışarıdaki oyların %98’ini ikna etmesi gerekecek.

Ercüment Taşdemir dışarıdaki oyların sadece %12’sini alması demek seçimi önde tamamlamasına yeteceği gibi olurda dışarıdaki oyların %38’ini alırsa (21 delege) rakiplerinin ne yaptığına bakmadan seçimi kazanmayı garantilemektedir. 3 aday içinde birleşme vs. bir durum olmadığı sürece seçimi kesin olarak önde göğüsleme ihtimali sadece ve sadece Ercüment Taşdemir’de bulunuyor.

Camiamıza Hayırlı olması dileğimle…

Vasfi Aşçı köşe yazısı Spor
SON DAKİKA HABERLERİ

Vasfi Aşçı Diğer Yazıları