Karate camiasında olması gereken birliktelikler

Karate camiamızda federasyon seçimlerine sayılı günler kaldığı şu günlerde uzun süredir beklenen birliktelikler nihayet gerçekleşiyor. Yaşadığımız bu sıkıntılı dönemi bizzat hissederek çare yollarında birleşim camiamız adına gerçekten de çok çok önem arz etmektedir.

Karate camiamızda federasyon seçimlerine sayılı günler kaldığı şu günlerde uzun süredir beklenen birliktelikler nihayet gerçekleşiyor. Yaşadığımız bu sıkıntılı dönemi bizzat hissederek çare yollarında birleşim camiamız adına gerçekten de çok çok önem arz etmektedir.

BU CAMİAYA YILLARINI VERDİLER

Türk Karatesinin yeniden bir marka haline gelmesi siyaset üstü bir değer olarak kabul görülmesi ve herkes tarafından sahiplenilmesi, camiamızın birlikteliği için büyük bir güç...
Spor kulüpleri, sportif faaliyetlerin yanı sıra aidiyet duygusu ile Karate camiamızın büyük bir birleştirici gücü... Karateye yıllarını vermiş büyük emekler sarf etmiş hocalarımızın camiamızın büyük sorunlara yönelik bir araya gelmeleri, son dönemde politikleşen ve kutuplaşan bir yönetim ikliminde, toplumu rahatlatan ve güven veren bir durum...

TAKDİRLE KARŞILIYORUM

Söz konusu tablo, son oluşan tabloda Ercüment Taşdemir hocamızın kapsayıcı ve birleştirici tutumunun neticesi denebilir. Şimdiye kadar federasyonumuzu yönetenlerin, ayrıştırıcı, politikleşen bir tutum yerine; olması gerektiği gibi ayrım yapmaksızın tüm liyakatli hocalarımızın yönetimlerle eşit ve kapsayıcı bir duruş ile yol alması, daha güçlü dayanışma içinde, ortak hedeflere odaklanmış bir karate camiası oluşması açısından önemli. İşte bu anlamla Ercüment Taşdemir hocamızın Ali Bıldırcın hocamızla uzlaşarak, birliktelik oluşturarak yol yürümeye karar vermelerini takdirle karşılıyorum.

İşte bu birlikteliğe ilişkin Aday adayı Ali Bıldırcın hocamızın açıklaması

KARATE CAMİASININ GELECEĞİNE, YİNE KARATE CAMİASININ YÜKSEK İRADESİ KARAR VERECEK!

2.5 yıldır sürdürdüğümüz Karate Federasyonu Başkan adaylığı çalışmalarımız neticesinde hocalarımızın kulüplerimizin ve idarecilerimizin tamamına misafir olduk düşüncelerini dinledik.
Şahsıma bugüne kadar destek verip bizimle yol yürüyen arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ederim, tamamının emeklerine ve yüreklerine sağlık.
Çıkmış olduğumuz bu yolda, şanssız bir noter kurası sonucunda yeterli imza sayısına maalesef ulaşamadık.
Bizlerde camiamızın yüksek iradesinin işaret ettiği ve izlediği tutumu görmezden gelemezdik.
Ben ve arkadaşlarım, bu şer odaklarının temsilcisi durumuna düşmüş bu yönetimden kurtulma mücadelesine kayıtsız kalmamız ihanet sayılırdı.
Yapmış olduğumuz istişareler neticesinde Türk karatesinin düşürülmüş olduğu bu berbat durumun sorumluluğunu taşıyan ve hepimizin yüzünü kızartan iddialarla devletimizin çeşitli birimlerinde eş zamanlı soruşturmaları süren bu yönetim ve onun uzantısı grupları desteklememiz zaten düşünülemezdi.
Camiamızın âli menfaatleri doğrultusunda üzerimize düşen fedakârlıkları gözümüzü kırpmadan, hiçbir mevki makama talip olmadan gerçekleştirme hususunda kararlılığımızı hep birlikte ortaya koyduk.
Bu vesileyle Türk karatesinin, camiamızın ve tüm karate paydaşlarının geleceği adına mevcut şartlarda makul çoğunluğun ortak kararı olan Sn. Ercüment Taşdemir’e DESTEK vermemizin elzem bir duruma gelmiş olmasıyla beraber kendisini DESTEKLEME kararımızı tüm kamuoyuna açıkça beyan ederiz.
Önümüzdeki seçimin camiamız ve Türk karatesi adına hayırlara vesile olmasını diler, Yüce Allah’tan karate camiamızın tüm bireylerine sağlık, sıhhat ve mutluluklar dilerim.

Ali BILDIRCIN
#KARATEYEDEĞER✅️

Ercüment Taşdemir Vasfi Aşçı Türkiye Karate Federasyonu
SON DAKİKA HABERLERİ

Vasfi Aşçı Diğer Yazıları