Kasım Demir ile Karate-Do sanatında 50 Yıl!

Kasım Demir hocamız 50 yıldır Karate-Do sanatının içinde olan ve bir fiil çalışmalarını sürdüren hocamızdır. Onun 50 yıllık Karate-Do hayatımda inişli ve çıkışlı yılları oldu. Üzüldüğü bazen ve güldüğü zamanları da oldu. Binlerce sivil, asker ve polis yetiştirmenin gururunu yaşadı.

Hocamız 50 yılının 15 güzel yılını Kuveyt’te antrenörlük yaparak geçirdi. Diğer 35 yılı ise güzel ülkemizde geçti. En çok rahmetli efsane başkan Esat Delihasan döneminde federasyonumuzun Teknik, Eğitim, Dan ve Hakem kurullarında görev aldı, eğitmen olarak ülkemizin nerdeyse her iline gitti. Hakem antrenör kurs ve seminerleri verdi, dan sınavları yaptı.

İstanbul Polis Okulu, Ankara Polis Akademisi, Kara Harp Okulu, Kara Gücü, Jandarma Gücü ve Milli takımlarda görevler aldı, bu kurumları çalıştırdı.

Yurt dışında değişik ülkelerde eğitimler aldı ve verdi. Japonya’da Wskf-Skif-Jka-Hosei Üniversitesinde eğitimler aldı, ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Her an her ortamda ülkemize ve ülkemizin güzel insanlarına faydalı olmaya çalıştı.

5.ULUSLARARASI GEMLİK KARATE TURNUVASI

Gemlik Belediyesi Karate Antrenörü Kasım hocamızın bu yoğun çalışmalarının yanı sıra, Gemlik Belediyesinin katkılarıyla 19-21 Temmuz tarihlerinde Gemlik Atatürk Spor Salonunda “5.Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası” düzenlenecek.

Kasım Demir hocamız Gemlik ilçesinde karate adına çok önemli bir etkinliğe imza attı ve bu büyük bir organizasyonu geleneksel hale getirilmesini gerçekleştirildi. Önümüzdeki hafta 5’cisi yapılacak olan “Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası” hazırlıklarını, Türkiye Karate Federasyonu organizasyon kurul başkanı Hazım Özdemir hocamızın yaklaşık 2 aydan beri gayretli, planlı, yoğun çalışmaları ile 17 ülke, 120 kulüp ve 1700 sporcunun katılımı ile gerçekleşecek.

Kata ve Kumite dallarında, 7 yaşından 55 yaş üstü bay-bayan sporcuların yarışacağı müsabakalarda ilk 4’e giren sporculara madalya ve sertifika, takım kata’da ilk 4’e giren takımlara kupa, ayrıca da ilk 4’e giren kulüplere de kupa verilecektir. İl temsilciliği başta olmak üzere Bursa karate camiasının da büyük ilgi gösterdiği bu turnuvada, tüm katılımcılara toplamda 588 madalya dağıtılacak.

“5.Uluslararası Gemlik Karate Turnuvasını geleneksel hale getiren Kasım Demir hocamız geçtiğimiz hafta, Gemlik belediye başkan yardımcısı Durmuş Uslu, Spor il müdürü Rahmi Aksoy beyi ziyaret etti.Ziyarette Şube müdürü Abdurrahman Dağlar ve Gemlik İlçe Müdürü Berkant Atasoy hazır bulundu. Ziyarette 19-21 Temmuz 2024 tarihleri arasında Spor Kenti Gemlik’te yapılacak olan 5. Uluslararası Karate turnuvasıyla ilgili çalışmalar ve gelişmeler hakkında Müdürlerimizi bilgilendirip fikir alış verişinde bulunularak turnuvaya davet edildiler.

Bu arada, ülkemizde karate sporunun yayılması, sevdirilmesi için çok büyük emeği olan, karatenin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla yıllarca bıkmadan usanmadan, bin bir gayretle çalışan değerli hocamız Kasım Demir’i anmadan geçemeyeceğim. Kendisi ilerlemiş yaşına rağmen, hâlâ ilk günlerinin heyecanı ile çalışan, karate sanatı aşkı ile yaşayan bir insan olarak yurt içinde ve yurt dışında çok önemli dersler verdi.

Böylesine kapsamlı bir etkinliğe duyarsız kalmayarak 17 ülke, 120 kulüp ve 1700 sporcunun katılımı ile “5. Uluslararası Gemlik Karate” Turnuvası’nı gerçekleştirecekler. Bu noktada böylesine duyarlı bir etkinliği planlayan Kasım Demir ve Hazım Özdemir hocalarıma teşekkür ediyorum. Bu turnuvanın gerçekleşmesine destek olan Gemlik belediye başkan ve yardımcısına, Spor il müdürüne, şube müdürüne, Gemlik ilçe müdürüne spora örnek katkılarından, ilimizin ve ülkemizin sportif faaliyetlerle tanıtımına katkı sunmalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi sporcu kimlikleriyle öne çıkan gençlerimizi sporla, sağlıklı nesiller yetiştirilmesi, sporda ulusal ve uluslararası bazda başarı sağlanmasına destek olarak böyle etkinliklerin diğer illere örnek olmasını ve artırılmasını diliyorum.

SON DAKİKA HABERLERİ

Vasfi Aşçı Diğer Yazıları