Uğraştıkları işlere bakın hele!

Geçtiğimiz günlerde “Kocaeli Karate” WhatsApp grubundan il temsilcisi tarafından çıkarıldım. Sebep olarak da çalıştığım basın kuruluşu Nokta Gazetesi’nde yazdığım “Karate” konulu köşe yazılarımı gruba atıyor olmam olarak gösterildi. Uğraştıkları işlere bakın hele!

ELEŞTİRİ DE VAR ÖVGÜ DE

Son olarak 5. Uluslararası Gemlik Karate Şampiyonası ile ilgili yazdığım yazıyı burada paylaşmıştım. Ben uzun yıllardır elimden geldiği kadar önce ilime sonra da camiamın geneline hizmet ettim, etmeye de devam edeceğim. Yazılarımda zaman zaman eleştiri olduğu gibi yeri geldiğinde de camiamız ile ilgili olumlu tespitlerimi dile getiriyorum.

ACABA MI DEDİM

5. Uluslararası Gemlik Turnuvasının her yıl büyüyen bir turnuva olduğunu ve özellikle ilimiz hakem ve organizasyon görevlilerinin başarılarından bahsetmiştim. İlimizin değerli hocalarından övgüyle bahsederken Gemlik’teki hocalarıma ve Gemlik Belediye personeline biraz haksızlık mı ettim acaba diye de düşünmedim değil.

KINADILAR

Üzülerek gördüm ki içimizde eleştiriye tahammülü olmayan övgü ve tebrik gelince de gelen kendilerine olmayınca kıskançlık yapan arkadaşlarımız da varmış. İl temsilcisi tarafından bana iletilen bu yazılarımdan rahatsız olanların olduğu ve bunları gruba atmamam yönünde telkinleri sonucu gruptan çıkartılmış olmam diğer hakem antrenör arkadaşlar tarafından da hoş karşılanmayıp kendileri de guruptan ayrılacağını dile getirip bu durumu kınanmışlardır.

BU GRUP NASIL MI OLMALI?

Zaman zaman kendi aramızda dahi basın ve medyanın sporumuza gerekli ilgisizliğini şikâyet ederken, konu ile alakalı bir basın yayının haberciliği engellenmeye çalışılması hakkında duruşunu net sergileyen bu arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Aslında bu grup sadece bilginin aktarıldığı bir gurup değil, bencil düşüncelerden arınmış bilgiyi aynı zamanda üreten ve paylaşan bir grup olmalıdır.

KİMSENİN YANDAŞI DEĞİLİZ, OLMAYIZ DA…

Benim bu camiaya verdiğim hizmet kadar yaşı olanlar, bir veya birkaç kişi söylemiyle gelip bana telkin vermesi idari zafiyet, hele ki 9 yıl öncesi 9 yıl sonrası büyük hayret. Biz kimsenin candaşı, yandaşı, el ovuşturanı değiliz. Makamınız konumunuz ne olursa olsun hepsi gelip geçicidir, yaptıklarınız ve söylemleriniz ile hatırlanacaksınız.

DİLEĞİM

Son olarak yanımda olan yazılarıma destek veren, destek vermese de saygı duyan tüm hocalarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. “Yönetilen, yönlendirilen” değil, makamına yakışan bir il temsilcisinin Kocaeli Karate İl Temsilciliğine atanması dileğimle…

PARİS’TE YUSUF DİKEÇ’LE TÜRK KARİZMASI

2024 Paris Yaz Olimpiyatları açılışında sporcularımızın giydiği Vakko marka pijama görünümlü ve Türkiye'yi asla temsil etmeyen kıyafetler hemen her kesim tarafından eleştirildi. Ne Vakko firmasından ne de Milli Olimpiyat Komitesi'nden eleştirilere ilişkin açıklama yapılmadı.

AÇIKLAMA BİLE YAPILMADI

Olimpiyat sporcularımızın Türkiye’yi asla çağrıştırmayan mavi beyaz hatlı kıyafetler eleştirilerin odağı oldu. Günlerdir konuşulan ve hemen herkesin ağır eleştirdiği kıyafetler için ne Vakko firmasından ne de Milli Olimpiyat Komitesi’nden bir açıklama yapılmaması da ayrıca konuşuluyor.

BİLENLER BİLİR

Bu saçmalığa rağmen Paris 2024'te “Pijama” kıyafetlerle yok olan karizmamızı şu olağanüstü karizmatik duruşuyla kurtaran ve şu an bütün Dünya'da "51 yaşında eli cebinde gümüş madalya kazanan Türk" olarak konuşulan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'i saygıyla selamlıyorum. Tabancasında ise Ay yıldızımız… Türk 'ün geninde vardır attığı yeri vurması. Bilenler iyi bilir.

SON DAKİKA HABERLERİ

Vasfi Aşçı Diğer Yazıları