Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası çok büyüyor!

Bursa’nın güzel Gemlik ilçesinin tanıtımı ile karate sporunun gelişimi için tertiplenen 5. Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası’nı 16 ülkeden 122 kulüp ve 1650 sporcunun katılımıyla tamamladık. Sporun her noktasına uzanan Nokta Gazetesi olarak elimizden geldiği kadar organizasyonu takip ettik. Son derece heyecanlı çekişmeli geçen müsabakalarda üstünlük sağlayan sporcular, hedefledikleri madalyaya ulaşırlarken ilk 4’giren kulüplere kupa ve başarı belgeleri verildi. 2016 yılında 2 ülkenin katılımıyla başlayan Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası her yıl büyüyerek devam ediyor.

SPORTMEN ŞÜKRÜ DEVİREN BAŞKAN!

Bu turnuvada sporun ve sporcunun dostu olan sportmen Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren başta olmak üzere gecesini gündüzüne katıp organizasyona tam destek olan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Uslu’ya, Kulüp Başkanı Mustafa Duman’a, meclis üyelerine, kulüp müdür ve yardımcılarına, karate federasyon yetkililerine, en önemlisi gizli kahraman, karate federasyonu organizasyon kurulu başkanı değerli kardeşim Hazım Özdemir ile ekibine, Sensei Yahya Kuş hocamıza, camiamızın değerli duayeni Sensei Hakan Alpay’a ve ismini saymakta hatırlayamadığımız emekleri olan hocalarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca yurt içinden ve yurt dışından birbirinden değerli vefakâr ve cefakâr antrenör ve hakem arkadaşlarıma da çok teşekkür ederim.

MİMAR HAZIM ÖZDEMİR

16 ülke, 26 şehir, 122 güzide kulüp ve 1650 sporcumuzun katıldığı 5. Uluslararası Gemlik Karate Turnuvası’nda hava sıcaklığı dışında hiçbir olumsuzluk yaşanmadı. Hazım Özdemir hocamız başta olmak üzere, kurul üyeleri Tayfun Kobaş ve Tuba Coşkun iki ay kadar öncesinden son ana dek dev organizasyon için büyük mesai yaptılar. Bu mesaide Mecid Pehlivan hocamız da büyük destek oldu. Keza Yahya Kuş hocamızın da katkıları organizasyona ciddi destek sağladı.

HAKEM DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

Başhakemimiz Bora Akıl ve yardımcısı Yasar Coşkun maçların hatasız yapılması için sürekli sahada gözlem yaparken bir diğer Dünya hakemimiz Şeyhmuz Baybara ve Avrupa hakemimiz Dilek Bilmez, uluslararası hakemlerimizden İhsan Kaya, Hasan Büyükşahin, Remzi Ulugi, Ferhat Dilek, Hamit Özcan, İlker Aslantaş, Sevgi Ertuğ ile Sait Uzun hocalarımız ise uluslararası tecrübe ve hakem kurallarını tatamide diğer hakemler ile paylaştılar.

MÜKEMMELSİNİZ

Hakemlerimiz inanılmaz özveri ile 40 derecenin üzerinde bir sıcakta mükemmel işler yaptılar. Antrenörlerimiz dojoların da verdikleri emeklerin karşılığını almak için centilmenlik duygusu içinde hedeflerine ulaşmaya çalışırlarken sporcularımız ise geleceğin Dünya ve Avrupa şampiyonu hayallerini gösterdiler. Velilerimiz ise her zamanki gibi sahaya müdahil olmaya çalışarak biz de bu tataminin parçası olacağız mücadelesini bu maçlarda da verdiler.

HER AYRINTISINA KADAR

Kasım Demir hocamız ayaklarına kara sular inercesine her ayrıntı ile ilgilenerek büyük uğraş verdi. Bununla beraber geçen senenin Gemlik Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Durmuş Uslu başkanımız ise bu yıl Gemlik Belediyesi Başkan Yardımcısı olarak tüm ayrıntıları dahi göz önünde bulundurarak büyük emeği karşısında herkesin takdirini kazanmayı bu yıl da başardı.

ŞAŞIRDIM

Bu sene beni şaşırtan, tanışmaktan çok memnun olduğum güler yüzü, samimiyeti ve pozitif enerji ile bu güzel ilçemize ve sporumuza çok şeyler katacağına inandığım, Gemlik Belediye başkanımız Şükrü Deviren beyefendinin mütevazı ve sporsever kimliği ile tüm katılımcılarla yakından ilgilenip onlarla fotoğraflar çektirip, hoş sohbet edişi, açılış seremonisinde kürsüye koşar adımlarla gelişi, bu şampiyonanın bir parçası olmasıydı. Herkesi adeta büyüledin, teşekkürler başkanım.

TEK SORUN

Türkiye Karate Federasyonu başkanı ve TKF genel sekreteri de şampiyonada sporcularımız yalnız bırakmadılar ve hatıra fotoğrafı çekildiler. Bu şampiyonanın tek eleştirisel yanı malum yaz ayının en yoğun sıcak günlerini yaşadığımız şu günlerde havalandırmaların yetersizliğinden başka şikâyet duymadık. Maçların planlandığı gibi zamanında ve sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlayan TKF organizasyon başkanımız Hazım Özdemir’e hocamız ve ekibine emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

SON DAKİKA HABERLERİ

Vasfi Aşçı Diğer Yazıları