12 Mart Çarşamba Gelinim Mutfakta Kıymadan Bursa Kebabı Tarifi! Kıymadan Bursa Kebabı Nasıl Yapılır?
Ev hanımlarının gözde programı Gelinim Mutfakta'da günün yıldız yemeği Kıymadan Bursa Kebabı oldu. 12 Mart Çarşamba günü ekran başına geçen izleyiciler tadına doyum olmayan Kıymadan Bursa Kebabı için tasrifi not etmeye başladı. İşte sizler için derlediğimiz enfes Kıymadan Bursa Kebabı tarifi..
Kanal D ekranında yayın hayatına devam eden Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız menüsü oluşturuldu. 12 Mart Çarşamba gününün yıldız yemeğini gelinlerin yapımına sunan Aslı Hünel püf noktaları sıraladı. Leziz tariflerin ekrana geldiği fenomen programda Kıymadan Bursa Kebabı nasıl yapılı sizler için derledik. İşte 12 Mart Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Kıymadan Bursa Kebabı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KIYMADAN BURSA KEBABI TARİFİ
Köftesi İçin;
Yarım kilo dana kıyma
1 büyük soğan
1 çay bardağı galeta unu
1 çay kaşığı karbonat
Karabiber, kimyon, toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı
1 çay bardağı kadar su
Salçalı Sosu İçin;
4 yemek kaşığı salça
Su
Tuz
Üzeri İçin;
Tereyağı
3 adet boş pide
Biber
Domates
KIYMADAN BURSA KEBABI NASIL YAPILIR?
Kıymadan yapılan Bursa kebabı için önce tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp güzelce karıştırın. Küçük toplar yapıp biraz dinlendirin. Boş pideleri küp küp doğrayıp tavada ısıtın. Isınan pideleri servis tabağına alın. Salçalı sosu için malzemeleri karıştırıp köfteleri kızartın. Hazır olan pidelerin üzerine salçalı sostan gezdirip üzerine köfteleri dizin. En son kızgın tereyağını güzelce gezdirip afiyetle yiyin. Deneyenlere afiyet olsun..