25 Mart Salı Gelinim Mutfakta Geleneksel Reştiyye Eriştesi Tarifi! Reştiyye Eriştesi Nasıl Yapılır?
Ev hanımlarını ekran başına geçiren Gelinim Mutfakta yarışmasında günün ödevi Geleneksel Reştiyye Eriştesi oldu. Bir yiyenin bir daha unutamadığı tatlardan Geleneksel Reştiyye Eriştesi yapımı için püf noktaları sıralandı. İşte Gelinim Mutfakta Geleneksel Reştiyye Eriştesi tarifi..

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışında yeni gün başladı. 25 Mart Salı günü ekran karşısına geçen izleyiciler günün ödevi Geleneksel Reştiyye Eriştesi yapımını seyre daldı. Eline kağıdı kalemi alan izleyiciler Geleneksel Reştiyye Eriştesi yapımında dikkat edilmesi gerekenleri not etmeye başladı. Peki, Reştiyye Eriştesi nasıl yapılır? İşte hem göze hem mideye hitap eden Gelinim Mutfakta Geleneksel Reştiyye Eriştesi tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA GELENEKSEL REŞTİYYE ERİŞTESİ TARİFİ
Malzemeler
4 su bardağı un
120 gram tulum peyniri
150 gram tereyağı
120 gram ceviz içi
6 tane yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su
GELENEKSEL REŞTİYYE ERİŞTESİ NASIL YAPILIR?
Geleneksel Reştiyye Eriştesi için önce un, yumurta ve tuzu güzelce yoğurup hamur yapın. Üzerini örtüp dinlendirin. Dinlenen hamuru açıp erişte şeklinde kesin. Haşlamak için tencereye su, yağ ve tuz koyup kaynatın. Erişteleri içine atıp kaynattıktan sonra süzün. Tavada tereyağını eritip içine pul biber, ceviz içi ve doğranmış maydanoz ekleyin. Karışımı eriştenin üzerine gezdirip sıcak servis edin. Üzerine tulum peynirini ufalayıp servis edebilirsiniz. Deneyenlere afiyetler olsun..