Bayat keklerle ay çöreği nasıl yapılır?

Bayat kekleri değerlendirmek için ay çöreği tarifi oldukça pratik ve lezzetli bir yöntemdir. İşte bayat kekle yapılabilecek ay çöreği tarifi:

Malzemeler:

  • Bayat kek (ortalama bir kek boyutunda)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı kadar)
  • İç harç için dilediğiniz malzemeler (özellikle çikolata parçaları, ceviz, fındık gibi malzemelerle zenginleştirebilirsiniz)

Yapılışı:

  1. Bayat keki geniş bir kaba ufalayın.
  2. Üzerine sütü ve sıvı yağı ekleyin, iyice karıştırın.
  3. Yumurtanın akını da ekleyin. (Sarısını ayırarak üzerine sürmek için saklayın.)
  4. Kabartma tozunu ekleyin.
  5. Karışıma yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Gerekirse un miktarını artırabilirsiniz.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
  7. Ortasına dilediğiniz iç harçtan koyun.
  8. Yarım ay şeklinde kapatın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
  9. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün.
  10. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  11. Fırından çıkarın ve bir süre soğumasını bekleyin.
  12. Ay çörekleriniz servise hazır!

Bu tarifle bayat keklerinizi değerlendirerek harika atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber