Cıvıklı pide tarifi: MasterChef'ten enfes bir lezzet"

MasterChef programında yarışmacıların hazırladığı cıvıklı pide tarifi ilgi odağı oldu. Kayseri'nin meşhur lezzeti cıvıklı pide nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve detaylı tarifi!

MasterChef programının izleyicileri, haftanın ilk dokunulmazlık oyununda şeflerin yarışmacılardan istediği 9 çeşit pide tarifinden biri olan cıvıklı pideyi merak etmeye başladılar. Kayseri'nin meşhur lezzeti olan cıvıklı pide, özellikle taş fırında pişirilen özel bir pidedir. İşte bu enfes lezzetin tarifi:

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 4.5 su bardağı un
  • 30 gram yaş maya
  • 2 su bardağından biraz az ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 700 gram dana yağsız kol veya kuzu boşluğu
  • 4-5 adet sivri biber (ince doğranmış)
  • 2 adet orta boy soğan (küp küp doğranmış)
  • 4-5 adet çekirdeği çıkartılmış domates
  • 2 çay kaşığı tuz

Tarif:

  1. İlk olarak, ılık su, şeker ve mayayı bir kabın içerisine alarak karıştırın.
  2. Maya kabarmaya başladığında üzerine tuz ve unu ekleyerek kıvam alana kadar yoğurun.
  3. Hamur hafifçe ele yapıştığında üzerini streç film ile örtün ve 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  4. İç harç için; eti, ince doğranmış domatesi, biberi ve soğanı birlikte harmanlayın.
  5. Üzerine tuz ekleyerek karıştırın. Hamur mayalandığında 6 parçaya bölün.
  6. Hamur bezelerini unlanmış tezgahta tek tek açın.
  7. Fırını ısıtın ve içerisine yarım kap su koyun.
  8. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra açtığınız hamurları tepsiye dizin.
  9. Hamurun içerisine etli harcı eşit olarak paylaştırın ve yayın.
  10. 200 dereceli önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pideleri pişirin.

Afiyet olsun! Kendi ellerinizle hazırladığınız bu cıvıklı pideyi ailenizle ve misafirlerinizle paylaşarak lezzetli bir sofra deneyimi yaşayabilirsiniz.

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber