Dondurmalı Japon mochi tarifi

Japon mutfağının eşsiz tatlısı olan mochi, son yıllarda Türkiye'de de oldukça popülerleşti. Renkli, lezzetli ve farklı bir tatlı deneyimi yaşamak isteyenler için evde mochi tarifi ile karşınızdayız!

Malzemeler:

  • ¾ su bardağı (80 g) pirinç unu
  • ¼ su bardağı (30 g) pudra şekeri
  • ½ su bardağı (45 g) mısır nişastası
  • ¾ su bardağı su
  • Dilediğiniz renk doğal bir gıda renklendiricisi

İçi İçin:

  • İç dolgusu için dilediğiniz lezzette bir dondurma

Tarif:

  1. Pirinç ununu, pudra şekerini ve mısır nişastasını bir karıştırma kabında iyice karıştırın.
  2. Azar azar su ekleyerek pürüzsüz bir hamur kıvamına gelene dek karıştırın ve 5-10 dakika dinlenmeye bırakın.
  3. Bir tencerede su kaynatın. Su kaynadığında, tencerenin üzerine bir elek koyun.
  4. Dinlenen hamuru bu eleğe aktarın ve 15 dakika buharda pişirin.
  5. Hamuru tezgaha alarak soğutun ve ardından dilediğiniz renklendiriciyi veya meyve suyunu ekleyerek yoğurun.
  6. Hamuru açın ve yuvarlak şekiller kesin.
  7. Ortasına bir kaşık dondurma ekleyerek kapatın.
  8. Dondurma erimeden hemen servis yapın.

Bu nefis Japon tatlısıyla hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek bir lezzet deneyimi yaşayacaksınız. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber