Enfes ev yapımı pişi tarifi

Afyonkarahisar yöresine ait mayalı hamurun yağda kızartılması biçiminde yapılan bir tür börek türüdür. Kendinizi bir kahvaltı klasiği olan pişiyle şımartmaya ne dersiniz? İşte mükemmel sonuçlar alacağınız, adım adım ev yapımı pişi tarifi...

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 paket yaş maya (alternatif olarak 1 paket kuru maya)
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kızartmak için 2 su bardağı ayçiçek yağı

Hazırlık Aşamaları:

  1. İlk olarak 2 su bardağı ılık suda 1 yemek kaşığı toz şekeri ve yarım paket yaş mayayı tamamen çözene kadar karıştırın.
  2. Bu mayalı karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  3. Ardından, 3 su bardağı un ve tuzu ekleyin. Yoğurmaya başladıktan sonra kalan unu da yavaşça ekleyin.
  4. Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık 5-10 dakika yoğurun.
  5. Yoğurduğunuz hamuru örtün ve oda sıcaklığında 1 saat mayalandırın.
  6. Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın ve hafifçe bastırarak düzleştirin.
  7. Düzleştirdiğiniz hamur parçalarının üzerine un serpin ve 10 dakika daha dinlendirin. Ardından, ortalarına bir şişe kapağıyla delikler açın.
  8. Geniş bir tavada ayçiçek yağını kızdırın ve pişileri dikkatlice yağa ekleyin. Altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  9. Kızaran pişileri, fazla yağının süzülmesi için birkaç dakika havlu kağıt üzerine alın.

Sonuçta elde edeceğiniz bu leziz pişilerle kahvaltılarınızı taçlandırın. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber