Evde kolay ve lezzetli tavuklu çökertme kebabı tarifi!
Tavuklu Çökertme Kebabı, hafif ve leziz bir yemek deneyimi sunar. Adım adım bu eşsiz tarifi öğrenin ve misafirlerinizi şaşırtın. Afiyet olsun!
Malzemeler:
- 2 tavuk göğsü
- 2 büyük patates
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Baharatlar: 1 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı karabiber, tuz
- 1 rendelenmiş sarımsak dişi
Salçalı Sos İçin:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 sarımsak dişi
- Kekik
- Yaklaşık 1 çay bardağı su
Yoğurt Sosu İçin:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 rendelenmiş sarımsak dişi
- Tuz
Yapılışı:
- Tavukları uzun şeritler halinde doğrayın.
- Yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, baharatları ve sarımsağı bir kaba alın, iyice karıştırın. Tavukları bu marineye ekleyin ve karıştırarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
- Patatesleri ince şeritler halinde doğrayın ve kızartın.
- Küçük bir tavada zeytinyağı ile domates salçasını kavurun. Sarımsak ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra su ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
- Yoğurt sosu için, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.
- Tavukları sıvı yağda her iki tarafı da pişirin.
- Kızartılmış patatesleri servis tabağına alın. Üzerine yoğurt sosunu ve biraz salçalı sosu dökün. Tavukları yerleştirin ve kalan salçalı sosu üzerine gezdirin.
- Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!