Evde kolay ve lezzetli tavuklu çökertme kebabı tarifi!

Tavuklu Çökertme Kebabı, hafif ve leziz bir yemek deneyimi sunar. Adım adım bu eşsiz tarifi öğrenin ve misafirlerinizi şaşırtın. Afiyet olsun!

Malzemeler:

  • 2 tavuk göğsü
  • 2 büyük patates
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Baharatlar: 1 çay kaşığı kekik, 1/2 çay kaşığı karabiber, tuz
  • 1 rendelenmiş sarımsak dişi

Salçalı Sos İçin:

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 sarımsak dişi
  • Kekik
  • Yaklaşık 1 çay bardağı su

Yoğurt Sosu İçin:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 rendelenmiş sarımsak dişi
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Tavukları uzun şeritler halinde doğrayın.
  2. Yoğurt, domates salçası, zeytinyağı, baharatları ve sarımsağı bir kaba alın, iyice karıştırın. Tavukları bu marineye ekleyin ve karıştırarak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  3. Patatesleri ince şeritler halinde doğrayın ve kızartın.
  4. Küçük bir tavada zeytinyağı ile domates salçasını kavurun. Sarımsak ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin. Sonra su ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  5. Yoğurt sosu için, yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı ve tuzu karıştırın.
  6. Tavukları sıvı yağda her iki tarafı da pişirin.
  7. Kızartılmış patatesleri servis tabağına alın. Üzerine yoğurt sosunu ve biraz salçalı sosu dökün. Tavukları yerleştirin ve kalan salçalı sosu üzerine gezdirin.
  8. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber