Fasulye turşusu nasıl yapılır? Fasulye turşusu tarifi

Yaz kış demeden her yemeğin yanında tüketebileceğiniz nefis fasulye turşusu için kolay bir tarif...

Nefis lezzetiyle fasulye turşusu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Bu tarifle, lezzetli fasulye turşusu hazırlayabilir ve yemeklerinizin yanında keyifle tüketebilirsiniz.

Fasulye Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kilo taze fasulye
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı deniz tuzu veya kaya tuzu

Yapılış:

  1. İlk olarak taze fasulyelerin kenarlarını koparın ve ikiye bölün.
  2. Temizlenen fasulyeleri 15 dakika kadar haşlayın, ama fazla yumuşamamasına dikkat edin.
  3. Ayrı bir tencerede 5 su bardağı suyu kaynatın. İçine tuz ekleyerek eritin. Su soğuduğunda sirkeyi de ekleyin.
  4. Haşladığınız fasulyeleri süzün ve kavanozun yarısına kadar doldurun.
  5. Sarımsakları kavanozun ortasına yerleştirin ve üzerini tekrar taze fasulye ile doldurun.
  6. Tuzlu sirkeli suyu kepçe yardımıyla kavanozlara dökün. Tüm suyu eşit şekilde paylaştırdığınızdan emin olun. Kavanozların ağzını sıkıca kapatın.
  7. Kavanozları ortalama 20 gün boyunca kuru ve güneş ışığı almayan bir dolapta saklayın.
  8. 20 günün sonunda turşunuz hazır olacak. Et yemekleri gibi ana yemeklerin yanında lezzetli bir eşlikçi olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları:

  • Turşu yapımında kullanacağınız ölçü: 1 litre suya 2 yemek kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke.
  • Turşu yaparken metal eşyalar yerine cam, porselen veya ahşap eşyalar kullanmaya özen gösterin.
  • Ev yapımı alıç sirkesi kullanarak daha özel bir tat elde edebilirsiniz.
  • Turşu yaparken kullanacağınız fasulyelerin fazla yumuşak olmamasına dikkat edin.
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber