GELİNİM MUTFAKTA ANKARA USULÜ ÖLLÜĞÜN KÖRÜ TARİFİ 8 OCAK 2025 | Öllüğün Körü Nasıl Yapılır?

4 gelinin her gün çeyrek altın kazandığı Gelinim Mutfakta yarışmasında günün lezzeti Ankara Usulü Öllüğün Körü oldu. 8 Ocak Çarşamba günü yapılan leziz tarifin püf noktaları belli oldu. Peki, Öllüğün Körü ne demek? İşte Gelinim Mutfakta Ankara Usulü Öllüğün Körü tarifi..

Gelinim Mutfakta Ankara Usulü Öllüğün Körü tarifi

Her gün yeni bölümü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın üçüncü maratonu başladı. 8 Ocak 2025 Çarşamba günü tezgah başına geçen 4 gelinin ödevi Ankara Usulü Öllüğün Körü yemeği oldu. Haftanın üçüncü günü leziz tarifin püf noktalarını not etmek isteyen izleyiciler kalemi kağıdı alıp ekran karşısına geçti. Peki, Öllüğün Körü ne demek? İşte 8 Ocak Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Ankara Usulü Öllüğün Körü tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ANKARA USULÜ ÖLLÜĞÜN KÖRÜ TARİFİ

MALZEMELER

200 gram kıyma

300 gram erişte

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

8-10 adet iri kıyılmış ceviz

1 orta boy soğan

7-8 dal maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı toz biber

Yağlamak İçin:

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu İçin;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası

1 kase süzme yoğurt

ANKARA USULÜ ÖLLÜĞÜN KÖRÜ NASIL YAPILIR?

Ankara Usulü Öllüğün Körü yemeği için tavaya kıyma ve zeytinyağını alıp kavurun. Kıymanın rengi dönünce küçük küçük doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar kavrulunca salçayı ekleyin. Cevizi, tuzu karabiberi ve doğranmış maydanozu ekleyip bir kez daha karıştırın.

Tencereye kaynar suyu ve tuzu koyup enişteleri haşlayın. Haşlanmış eriştenin üzerine 1 bardak soğuk suyu gezdirip süzün. Erişteyi geniş bir kaba alıp tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı eritin. Erimiş yağı eriştenin üzerine dökün.

Fırın kabına kıymayı döküp üzerine erişteyi koyun. Ardından önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis kabına dikkatlice ters çevirip üzerine önce yoğurdu ardından da salçalı sosu gezdirin. En son kıyılmış maydanozu serpin. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun..

Ankara Usulü Öllüğün Körü Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber