Gelinim Mutfakta Baklava Kek Tarifi 27 Aralık Cuma | Baklava Kek Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın final yemeği Baklava Kek oldu. Ev hanımlarının gözde programında günün yıldız yemeğinin püf noktaları belli oldu. Peki, Baklava Kek nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Baklava Kek tarifi..
Kanal D gündüz kuşağının en sevilen programlarından Gelinim Mutfakta yeni bölüm ekrana geldi. 4 gelin ile 4 kayınvalidenin hafta finalinde 10 altın bilezik yarışında hedef Baklava Kek oldu. 27 Aralık Cuma günü menüsünün hem leziz hem pratik tarifi Baklava Kek yapımını sizler için derledik. İşte 27 Aralık Cuma Gelinim Mutfakta Baklava Kek tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA BAKLAVA KEK TARİFİ
12 adet baklavalık yufka
Keki İçin;
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı un
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ceviz
Şerbeti İçin;
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3-5 damla limon suyu
Ara Katları İçin;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gr eritilmiş tereyağı
BAKLAVA KEK NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Baklava Kek tarifi için önce şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynayan şerbete limon suyu ekleyip soğutun.
Keki için karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp un, irmik, kabartma tozu ve vanilya koyun. En son cevizi ekleyip bir tur daha karıştırın. Borcamı fırçayla yağlayıp 6 kat baklavalık yufkayı serin. Aralarına eritilmiş tereyağını sürün. Son katın üzerine yağ sürmeden kek hamurunu boşaltın.
Her tarafına gelecek şekilde yayın. Üzerine tekrar baklavalık yufka serin. Aralarına tereyağı sürüp dizin. Son katın üzerine kalan yağı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız ayarda 45 dakika pişirin. Sıcak baklavaya soğumuş olan şerbeti güzelce gezdirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..