GELİNİM MUTFAKTA BAKLAVA TADINDA GÜLLAÇ SARMA TARİFİ 7 MART | Güllaç Sarma Nasıl Yapılır?
7 Mart Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yemeği Baklava Tadında Güllaç Sarma oldu. Hafta finaline yakışır lezzet Güllaç Sarma için püf noktalar izleyiciyle paylaşıldı. Peki, Güllaç Sarma nasıl yapılır? İşte leziz Baklava Tadında Güllaç Sarma tarifi..
Kanal D'nin en sevilen yarışmalarından Gelinim Mutfakta'da haftanın son günü geldi çattı. 7 Mart Cuma günü 4 gelinin ödevi olan Baklava Tadında Güllaç Sarma tabakları hazırlanmaya başladı. Ekran başındaki izleyicilere Ramazan ayında ilham olan Baklava Tadında Güllaç Sarma malzemeleri ve yapılışını sizler için araştırdık. Peki, Baklava Tadında Güllaç Sarma nasıl yapılır? İşte 7 Mart Cuma Gelinim Mutfakta Baklava Tadında Güllaç Sarma tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA BAKLAVA TADINDA GÜLLAÇ SARMA TARİFİ
MALZEMELER
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
4 adet güllaç yaprağı
1 yemek kaşığı gül suyu
İçi İçin;
Ceviz
Üzeri için;
Toz Antep fıstığı
Nar taneleri
BAKLAVA TADINDA GÜLLAÇ SARMA NASIL YAPILIR?
Bir yiyenin bir daha unutamayacağı Baklava Tadında Güllaç Sarma için tencereye süt ve şekeri alıp karıştırın. Güllaç yapraklarını iki eşit parçaya bölün. Derin bir tepsiye 1-2 kepçe süt alıp üzerine bir parça güllaç yaprağı koyun. Süt ve güllaç yaprağı bitene kadar bu işlemi tekrar edin. Güllaç yaprakları yumuşadıktan sonra düz olan kenarına ceviz içi serip rulo şeklinde sarın. Hazır olan ruloyu güzelce sarıp derin bir kaba yerleştirin. Tüm güllaçlar bittikten sonra 1 su bardağı sütün içerisine 1 yemek kaşığı gül suyu koyup karıştırın. En son gül sulu sütü güllaç yapraklarının üzerine gezdirip üzerine nar taneleri ile toz Antep fıstığı serpin. Deneyen herkese afiyetler olsun..