Gelinim Mutfakta Ballı Mahmudiye Tarifi: Saray Mutfağının Gözdesi..

Haftanın 5 günü yeni bölümüyle ekranda olan Gelinim Mutfakta maratonunda hafta ortası geldi. 4 Ekim Çarşamba günü yeni bölümüyle ekran maratonuna devam eden Gelinim Mutfakta'nın bugünkü lezzeti Osmanlı mutfağının gözdesi Ballı Mahmudiye oldu. Gelin bu özel lezzetin tarifine birlikte bakalım..

Kanal D ekranlarında rekortmen yapımı Gelinim Mutfakta yola devam ediyor. 4 gelin ve 4 kaynananın yer aldığı altın yarışında sunucu koltuğunda Nursel Ergin yer alıyor. Haftanın 5 günü yeni bölümüyle ekrana gelen yarışmada günün menüsü Ballı Mahmudiye oluyor. Hem Nursel Ergin'den hem de kaynanalarından 5 puan almaya çalışan gelinler tezgah başına geçiyor ve bugünün lezzeti Ballı Mahmudiye yapımına başlanıyor. 4 Ekim Çarşamba günü ekrana gelen Ballı Mahmudiye tarifinin püf noktalarını sizler için derledik. İşte merak edilen Ballı Mahmudiye tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA BALLI MAHMUDİYE TARİFİ

Osmanlı mutfağından gelen geleneksel bir tavuk yemeği olan Ballı Mahmudiye tarifi araştırıldı. Tavuğun, üzüm, badem ve baharatlarla bir araya getirilip balla tatlandırıldığı bu özel tarif özellikle özel günlerde tercih ediliyor. İşte Ballı Mahmudiye tarifi..

Malzemeler:

1 adet bütün tavuk veya tavuk budu (parçalara ayrılmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 adet soğan (ince doğranmış)

1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm (suda bekletilmiş)

1 su bardağı iç badem (kabukları soyulmuş)

1 su bardağı bal

2 su bardağı tavuk suyu veya su

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım çay kaşığı karabiber

Tuz

Hazırlık:

Geniş bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritip tavuk parçalarını ekleyin. Tavukları her iki tarafı da altın sarısı renk alana kadar kızartın.

Kızaran tavukları tavadan alıp bir kenara koyun.

Aynı tavada ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Tavuğu tekrar tavaya ekleyin. Üzerine tavuk suyu veya suyu dökün.

Suda bekletilmiş kuru üzüm, iç badem, tarçın, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın.

Yemeğin kapağını kapatıp tavuğun iyice pişmesini bekleyin.

Tavuk piştikten sonra üzerine balı dökün ve karıştırarak birkaç dakika daha kaynatın.

Servis yapmadan önce birkaç dakika dinlendirin.

Ballı Mahmudiye'yi pilav ve yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber