Gelinim Mutfakta Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi Tarifi: Kadayıflı Üçgen Muhallebi Nasıl Yapılır?

Kanal D'nin en çok izlenen programı Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın son günü geldi. Hafta finalinde gelinlerin ödevi Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi oldu. İşte sizler için hazırladığımız en pratik Gelinim Mutfakta Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifi..

Gelinim Mutfakta Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi Nasıl Yapılır?

29 Kasım Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1505. bölüm yıldızı Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi oldu. 4 gelin tezgah başında herkesin sevdiği Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi yapmak için kolları sıvadı. En güzel tatlıyı hazırlayanın çeyrek altın kazandığı yemek yarışmasında günün tarifi verildi. Peki, Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi nasıl yapılır? İşte 29 Kasım Cuma günü yayınlanan Gelinim Mutfakta Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA ÇITIR KADAYIFLI ÜÇGEN MUHALLEBİ TARİFİ

Büyük küçük herkesin severek tükettiği Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifinin püf noktalarını sizler için hazırladık. Son dönemin en çok kullanılan tatlı çeşidi kadayıfla muhallebinin muhteşem birleşimi damakları çatlatmak için geldi. İşte en pratik Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi tarifi..

ÇITIR KADAYIFLI ÜÇGEN MUHALLEBİ MALZEMELERİ

- 1 paket baklavalık hazır yufka

- 1 çay bardağı sıvı yağ

İç Malzemesi İçin;

- 2 su bardağı kavrulmuş kadayıf

- 1 su bardağı süt

- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık

Süslemesi İçin;

- 100 gram beyaz çikolata

- 100 gram çekilmiş Antep fıstığı

ÇITIR KADAYIFLI ÜÇGEN MUHALLEBİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi için önce iç harcı hazırlayın. Yoğunlaştırılmış süt, ceviz içi ve kadayıfı derin bir kapta karıştırın.

Tezgahın üzerine 4 kat yufkayı alıp aralarına hafif yağ sürün. Ardından üst üste dizin. İsteğinize göre uzunca şeritler kesip bir köşesine iç harçtan koyun. Ardından tatlıları üçgen şeklinde sarın.

Sardığınız üçgen tatlıları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Soğuyan üçgenlerin uçlarını önce benmari usulü eritilmiş çikolataya batırıp ardından toz Antep fıstığına bulayın. Deneyen herkese afiyetler olsun..

Yemek Tarifi Gelinim Mutfakta Çıtır Kadayıflı Üçgen Muhallebi
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber