Gelinim Mutfakta Çıtır Üçgen Baklava Tarifi: En Pratik Çıtır Üçgen Baklava Nasıl Yapılır?
Hafta finaline yakışır lezzetin yapıldığı Gelinim Mutfakta'da son lezzet Çıtır Üçgen Baklava oldu. 4 gelin tezgah başında Çıtır Üçgen Baklava yapımına başladı. Merak edenler için günün leziz tarifinin püf noktaları verildi. İşte Gelinim Mutfakta Çıtır Üçgen Baklava tarifi..
Kanal D gündüz kuşağının en sevilen programlarından Gelinim Mutfakta 1480. bölüm yemeği Çıtır Üçgen Baklava oldu. 25 Ekim Cuma günü en güzel tabağını hazırlamak için tezgah başına geçen gelinler hünerlerini gösterdi. Bugün ne yemek yapsam diye düşünenlere fikir olan Çıtır Üçgen Baklava tarifi sizler için hazırlandı. Peki, Çıtır Üçgen Baklava nasıl yapılır? İşte 25 Ekim Cuma Gelinim Mutfakta Çıtır Üçgen Baklava tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA ÇITIR ÜÇGEN BAKLAVA TARİFİ
MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
Yarım çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzeri İçin;
200 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin;
Ceviz
Şerbeti İçin;
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
ÇITIR ÜÇGEN BAKLAVA NASIL YAPILIR?
Çıtır Üçgen Baklava için tüm malzemelerini yoğurun ve 36 eşit parçaya bölün.
Hamurları yuvarlayıp beze haline getirin. Yağlanmış tepside dinlendirin.
Şerbeti için su, şeker ve limonu kaynatın. Bezelerden 18 tanesini bol nişastayla açın.
İlk üst üste olan 18 bezeyi alıp iyice açın. Hamurun iki ucuna ceviz serpip ortasından kesin. Katlanmış hamuru tepsiye dizip bıçakla üçgen şeklinde kesin.
Üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını sürüp 160 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcaklığı çıkan tatlıya şerbeti güzelce yedirip dilediğiniz şekilde servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..