Gelinim Mutfakta Ekşili Soğan Dolması Tarifi: Tam Ölçülü Ekşili Soğan Dolması Nasıl Yapılır?
Her gün çeyrek altın için yarışan Gelinim Mutfakta gelinlerinin bugünkü ödevi Ekşili Soğan Dolması oldu. Leziz yemeğin püf noktaları merak edenler için derlendi. İşte 4 Kasım Pazartesi Gelinim Mutfakta Ekşili Soğan Dolması tarifi..
Her gün çeyrek altın, her hafta finalinde 10 altın bilezik dağıtan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. 4 Kasım Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta 1486. bölüm yıldızı Ekşili Soğan Dolması oldu. Dillere destan lezzetin tarifini araştıranlar için kalemi kağıdı alma zamanı geldi. Peki, Soğan Dolması nasıl yapılır? İşte 4 Kasım Pazartesi Gelinim Mutfakta Ekşili Soğan Dolması tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA EKŞİLİ SOĞAN DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER
6-7 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
4 adet domates
1 adet yeşil biber
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Baharatlar
Sosu için;
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
3 su bardağı su
EKŞİLİ SOĞAN DOLMASI NASIL YAPILIR?
Ekşili Soğan Dolması için kuru soğanları soyup uzunlamasına çizik atın. 3 su bardağı sıcak suya atıp yumuşamasını bekleyin.
Haşlayınca tek tek yapraklarından ayırın. Ardından pirinç, domates, biber, sarımsak, soğan ve taze naneyi karıştırıp iç harcı hazırlayın. Nar ekşisi ekleyin.
Soğanların hepsine bir tatlı kaşığı kadar pirinç ekleyip fazla sıkmadan rulo şeklinde sarın. Hazır olan soğanları tencereye alıp güzelce pişirin. Salçalı sos hazırlayıp dolmaların üzerine gezdirin.
40-45 dakika pişirdikten sonra istediğiniz şekilde süsleyip sıcak servis edin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..