Gelinim Mutfakta Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası Tarifi
Hafta finali bölümüyle ekran macerasına devam eden Gelinim Mutfakta yeni bölüm Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası yapıldı. Kolları sıvayan gelinler Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası yapımına başladı. İşte dillere destan Gelinim Mutfakta Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası tarifi..
Her hafta finalini tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek yapan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. 11 Ekim Cuma günü 10 burma bilezik kazanmak için yarışan 4 gelinin görevi Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası oldu. Günün leziz Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası tabağını yapan bilezikleri kapacak. Peki, Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası nasıl yapılır? İşte 11 Ekim Cuma Gelinim Mutfakta Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBASI TARİFİ
MALZEMELER
25 gram tereyağı
1 çay bardağı toz fıstık
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İçi İçin;
Yarım kilo kaymak
Şerbeti İçin;
1,5 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı su
2-3 damla limon
FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBASI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta gelinlerinin yaptığı Fıstıklı Kaymaklı Antep Bombası için önce şerbeti yapın.
Şeker ve suyu karıştırıp kaynatın. İçine limon suyu damlatıp soğumaya bırakın.
Hamur malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları koparıp yuvarlayın.
Hamur bezelerinin içini fıstık tozu ve kaymakla doldurun.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişen bombaları ılık şerbetin içine atın. Üzerine toz fıstık serpip servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..