Gelinim Mutfakta Kadayıf Mantısı Tarifi
Gelinim Mutfakta 8 Ekim Salı yayınında Kadayıf Mantısı yapan gelinler kağıdı kalemi aldı. Kadayıf Mantısı yapan gelinler malzemeleri hazırladı. İşte 8 Ekim Gelinim Mutfakta Kadayıf Mantısı tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta 1467. bölüm gelinler tezgah başına geçti. 8 Ekim Salı günü yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında malzemeleri hazırlayan gelinler günün leziz tarifi Kadayıf Mantısı yapmak için kollar sıvandı. Peki, Kadayıf Mantısı nasıl yapılır? İşte 8 Ekim Salı Gelinim Mutfakta Kadayıf Mantısı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KADAYIF MANTISI TARİFİ
MALZEMELER
200 gr taze kadayıf
İçi İçin;
300 gr kıyma
Tuz, pul biber, karabiber
Maydanoz
1 tane kuru soğan rendesi
Tuz
Üzeri İçin;
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
KADAYIF MANTISI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kadayıf Mantısı için kıymayı ve soğanı rendeleyin. Maydanozu ve baharatları ekleyip karıştın. Köfte harcından minik köfteler yapın.
Fındık büyüklüğünde kadayıftan parçalar koparın. Köfteyi içine ekleyip sarın.
Fırın tepsisine dizip üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Çok az suda açıp yağ ekleyip salça gezdirin. Deneyenlere afiyet olsun..