Gelinim Mutfakta Kayseri Nevzine Tatlısı Tarifi 24 Mart! Kayseri Nevzine Tatlısı Nasıl Yapılır?
Yeni haftaya giriş yapan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız lezzeti Kayseri'ye has Nevzine tatlısı oldu. 4 gelin kollarını sıvadı ve Kayseri Nevzine tatlısı yapmaya başladı. İzleyiciler kalem kağıt alıp tarife odaklandı. Peki, Kayseri Nevzine tatlısı nasıl yapılır? İşte lezzet bombası..

24 Mart Pazartesi günü yeni haftaya giriş yapılan Gelinim Mutfakta programında günün leziz tarifi ekrana geldi. Her gün farklı bir lezzetin denendiği yemek yarışmasında Kayseri'ye has Nevzine tatlısı yapılmaya başladı. Gelinler günün ödevi Kayseri Nevzine tatlısı yaparken kayınvalideler en yüksek puanları vermeye çalıştı. Peki, Kayseri Nevzine tatlısı nasıl yapılır? İşte 24 Mart Gelinim Mutfakta Kayseri Nevzine Tatlısı yapımı..
GELİNİM MUTFAKTA KAYSERİ NEVZİNE TATLISI TARİFİ
MALZEMELER
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım su bardağı üzüm pekmezi
Limon suyu
Hamuru İçin;
125 gram tereyağı
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
KAYSERİ NEVZİNE TATLISI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Kayseri Nevzine Tatlısı için önce şerbeti yapın. Su, şeker ve limon suyunu karıştırıp kaynatın. Ocağın altını kapatıp pekmezi ekleyin. Tatlının hamuru için tereyağı, süt, sıvı yağ, tahin, sirke, ceviz içi ve kabartma tozunu güzelce karıştırın. 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyip yoğurun. Yağlanmış tepsiye hamuru güzelce yayın. Üzerini çatalla çizip 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Tatlıyı dilim dilim kesip şerbeti her yerine güzelce gezdirin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edin. Deneyenlere afiyet olsun..