Gelinim Mutfakta Kirde Kebabı Tarifi 7 Şubat : Kirde Kebabı Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta gelinlerini tezgah başına geçiren Kirde Kebabı tarifi araştırılmaya başladı. 7 Şubat Cuma günü hafta finali yemeğinde hünerlerini sergileyen gelinlerin ödevi Kirde Kebabı oldu. İşte Gelinim Mutfakta Kirde Kebabı tarifi..
Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın yıldız yemeği Kirde Kebabı oldu. 7 Şubat Cuma günü hafta finali tabağıyla izleyicilerin karşısına çıkan gelinler Kirde Kebabı tarifinin püf noktalarına odaklandı. Gelinim Mutfakta gelinlerini tezgah başına geçiren Kirde Kebabı tarifi araştırılmaya başladı. 7 Şubat Cuma günü hafta finali yemeğinde hünerlerini sergileyen gelinlerin ödevi Kirde Kebabı oldu. İşte 7 Şubat Cuma günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Kirde Kebabı tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KİRDE KEBABI TARİFİ
Yarım kilo kuzu but
Sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
2 adet domates
Et Marinesi İçin;
1 bütün soğan suyu
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1-2 dal taze kekik yaprağı
Tuz
Üzeri İçin;
2 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeşil dolmalık biber
1 bütün soğan
10 adet mantar
KİRDE KEBABI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta'da yapılan Kirke Kebabı için önce eti marine edin. Bütün malzemeleri derin kaba alıp üzerine kalın doğranmış küp küp olan soğanı ekleyin. Ardından eti ekleyip iyice yoğurun. Süt ve karışımından dolayı etin üzerinde mayonez gibi bir kıvam olana kadar eti yoğurmaya devam edin. Üzeri için olan malzemelerden kapya ve yeşil biber julyen doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp üzerine mantarı iri iri doğrayıp dizin. Hepsini az yağda soteleyip ince doğranmış sarımsak ve iri küp doğranmış domatesleri ekleyin. Karışımı ocaktan alıp tabağa şeritler halinde kesilmiş lavaşları yerleştirin. Pişen etleri ve sotelenmiş sebzeleri koyun. Yanında yoğurt ile servis yapılır. Deneyen herkese afiyet olsun..