Gelinim Mutfakta Kıyır Kıyır Kaymakpare Tarifi: Kaymakpare Nasıl Yapılır?
Gelinlerin altın kazanmak için yarıştığı Gelinim Mutfakta yarışmasında günün tarifi Kıyır Kıyır Kaymakpare oldu. 18 Ekim Cuma günü en güzel tabağı hazırlayan çeyreği kaptı. İşte Gelinim Mutfakta Kıyır Kıyır Kaymakpare tarifi..
Kanal D gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta 147. bölüm günün yıldızı Kıyır Kıyır Kaymakpare oldu. 18 Ekim Cuma günü çeyrek altın kazanmak için yarışan 4 gelinin ödevi Kıyır Kıyır Kaymakpare püf noktaları sizler için sıralandı. Peki, Kıyır Kıyır Kaymakpare nasıl yapılır? İşte 18 Ekim Cuma Gelinim Mutfakta Kıyır Kıyır Kaymakpare tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA KIYIR KIYIR KAYMAKPARE TARİFİ
Malzemeler
200 gr kaymak
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
4-4.5 su bardağı un
Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2 damla limon suyu
Kıyır Kıyır Kaymakpare Yapılışı:
Gelinim Mutfakta Kıyır Kıyır Kaymakpare için bir kaba kaymak, sıvı yağ ve vanilyayı alıp karıştırın.
Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip hamur kıvamına getirin. Ele yapışmayan hamur yapın.
Elinizde küçük yuvarlaklar yapıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü şekilde pişirin.
Şerbeti için su ve şekeri kaynatıp içine limon suyu sıkın. Şerbeti soğutup kaymakparelerin üzerine dökün. Deneyenlere afiyetler olsun..