Gelinim Mutfakta Mantı Çiçeği Böreği Nasıl Yapılır? Hem Pratik Hem Leziz Mantı Çiçeği Böreği Yapımı

Yeni haftaya adım atan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldız yemeği Mantı Çiçeği Böreği oldu. 28 Ekim Pazartesi günü gelinlerin çeyrek altın alması için ödevi Mantı Çiçeği Böreği oldu. İşte bugünkü lezzetin pratik tarifi..

Gelinim Mutfakta Mantı Çiçeği Böreği Tarifi

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni haftanın ilk günü başladı. 28 Ekim Pazartesi günü ekrana gelen fenomen yapımda günün yıldızı Mantı Çiçeği Böreği oldu. Bugün ne yemek yapsam diyen ev hanımlarına hem leziz hem pratik tarif verildi. Peki, Mantı Çiçeği Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Mantı Çiçeği Böreği tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA MANTI ÇİÇEĞİ BÖREĞİ TARİFİ

MALZEMELER

Mantı hamuru için;

4 su bardağı un

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

1 adet yumurta

İçi İçin;

250 gram kıyma

1 adet soğan

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

MANTI ÇİÇEĞİ BÖREĞİ NASIL YAPILIR?

Gelinim Mutfakta Mantı Çiçeği Böreği için kaba un ve 1 çay kaşığı tuzu alıp karıştırın. Ortasını çukur gibi açıp içine 1 adet yumurta kırın.

1 su bardağı ılık su ekleyip dinlendirin. Kıyma, doğranmış soğan ve baharatları güzelce karıştırın.

Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp teker teker açmaya başlayın. İki parmak genişliğinde şeritler halinde hamuru kesin.

Şeritlerin üzerine iç harçtan koyup kenarlarını büzüştürün. Yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Salçayla suyu karıştırıp sosu kızarmış mantıların üzerine dökün. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi Mantı Çiçeği Böreği
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber