GELİNİM MUTFAKTA MARMARİNA BÖREĞİ TARİFİ 20 MART PERŞEMBE | Marmarina Böreği Nasıl Yapılır?
Gelinim Mutfakta yarışmasında dördüncü maraton başladı. Aslı Hünel, 4 gelin ve 4 kayınvalidenin yarışında günün yemeği Marmarina Böreği oldu. 20 Mart Perşembe günü leziz tarif Marmarina Böreğini sizler için derledik. Peki, Marmarina Böreği nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Kanal D ekranında yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın dördüncü gün maratonu başladı. 20 Mart Perşembe günü gelinleri tezgah başına geçiren lezzet Marmarina Böreği oldu. Gelinler günün en güzel tabaklarını hazırlarken kayınvalideler ise gelinlerinin tabaklarını bulmaya çalıştı. 20 Mart Perşembe günü ekrana gelen leziz tarif Marmarina Böreğinin yapımını sizler için derledik. Peki, Marmarina Böreği nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Marmarina Böreği tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA MARMARİNA BÖREĞİ TARİFİ
- 2 adet yufka
- 1 kilogram ıspanak
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 100 gram tereyağı
- 300 gram beyaz peynir
- 3 yumurta
- 1 tatlı kaşığı karabiber ve tuz
MARMARİNA BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Marmarina Böreği için önce ıspanağı yıkayıp biraz haşlayın. Suyunu süzüp sıkın ve büyük büyük doğrayın. Bir fırın kabını yağlayıp ıspanağı kaba yerleştirin. Tereyağını eritip ıspanağın üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın. Yumurtaları çırpıp üzerine ufalanmış peynir, tuz ve karabiber ilave edin. Karışımı ıspanağın üzerine güzelce yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirdiğiniz Marmarina Böreğiniz hazır. Deneyen herkese afiyetler olsun..