Gelinim Mutfakta Muhallebili Tombik Çörek Tarifi 18 Kasım: Muhallebili Tombik Çörek Nasıl Yapılır?
Haftanın ilk günü Muhallebili Tombik Çörek yapan gelinler çeyrek altın için yarıştı. Gelinim Mutfakta 18 Kasım Pazartesi ödevi Muhallebili Tombik Çörek oldu. Peki, Muhallebili Tombik Çörek nasıl yapılır? İşte tarifi..
18 Kasım Pazartesi günü yepyeni bir haftaya başlayan Gelinim Mutfakta yarışmasında günün yıldızı Muhallebili Tombik Çörek oldu. 4 gelin tezgah başına geçti ve günün yemeğini yapmaya koyuldu. Ekran başındaki izleyiciler Muhallebili Tombik Çörek püf noktaları için kalemi kağıdı aldı. Peki, Muhallebili Tombik Çörek nasıl yapılır? İşte 18 Kasım Gelinim Mutfakta Muhallebili Tombik Çörek tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA MUHALLEBİLİ TOMBİK ÇÖREK TARİFİ
MALZEMELER
Hamuru İçin;
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
4 su bardağı un
Muhallebisi İçin:
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
MUHALLEBİLİ TOMBİK ÇÖREK NASIL YAPILIR?
Muhallebili Tombik Çörek için önce hamuru yoğurun. Şeker, ılık su, süt ve mayayı karıştırıp biraz dinlendirin.
Muhallebi için süt, un, nişasta ve şekeri çırpın. Kaynayınca vanilya ekleyin. Soğuk margarini, unu ve şekeri ekleyip karıştırın.
Hamuru ikiye bölüp birini büyükçe açın. Ardından büyük bir daire şeklinde açıp içine muhallebinin yarısını sürün. Rulo şeklinde sarıp dilim dilim kesin.
Bölünen parçanın yan kısmı üste gelecek şekilde tepsiye dizin. Şekerli karışımı hamurların üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip üzerine pudra şekeri serpin. Afiyetler olsun..