Gelinim Mutfakta Pekmezli Şerbetli Kadayıf Tarifi 11 Aralık | Pekmezli Kadayıf Nasıl Yapılır?
Haftanın üçüncü çeyrek altınını kapmak isteyen gelinlerin ödevi Pekmezli Şerbetli Kadayıf oldu. Gelinim Mutfakta'da günün yemeğini en iyi şekilde yapmak isteyen gelinler püf noktalara dikkat etti. İşte Gelinim Mutfakta Pekmezli Şerbetli Kadayıf tarifi..
Aslı Hünel'in her gün çeyrek altın her hafta finalinde 10 altın bileziği kollarına geçiren gelinlerin bugünkü ödevi Pekmezli Şerbetli Kadayıf oldu. Ev hanımlarının gözde lezzetlerinden günün yıldızının püf noktaları merak konusu oldu. 11 Aralık Çarşamba günü tezgah başına geçen gelinler leziz tarifin detaylarını uygulamaya başladı. Peki, Pekmezli Şerbetli Kadayıf nasıl yapılır? İşte 11 Aralık Çarşamba günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Pekmezli Şerbetli Kadayıf tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA PEKMEZLİ ŞERBETLİ KADAYIF TARİFİ
MALZEMELER
Yarım kg tel kadayıf
150-180 gr tereyağı
2 avuç ceviz veya fındık
Dibine Sürmek İçin;
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı pekmez
Şerbeti İçin;
5, 5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
1 ince dilim limon
2 yemek kaşığı pekmez
PEKMEZLİ ŞERBETLİ KADAYIF NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta gelinlerinin bugünkü ödevi Pekmezli Şerbetli Kadayıf için önce şerbeti hazırlayıp soğutun. Şeker, su ve limonu tencereye alıp ocakta karıştırın.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 15-20 dakika kaynatın. Kaynayınca altını kapatın. Soğuduğunda içine 2 yemek kaşığı pekmez ekleyin.
Büyük dikdörtgen borcamın dibine önce 3 yemek kaşığı tereyağını iyice sürün. Ardından pekmezi gezdirip her yerine güzelce yayın. İlk kat kadayıfı dizip elinizle parçalayarak tepsinin her yerine eşit şekilde yayın.
Üzerine çekilmiş ceviz veya fındığı yayıp üzerine tereyağı gezdirin. Ardından ikinci kat kadayıfı hazırlayın. Ardından fındıkların üzerine eşit şekilde yayın. Üzerine kalan tereyağını gezdirip üzerine iyice bastırın.
Hazır olan tatlıyı önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirin. Çıkardıktan sonra sıcak tatlıya soğuk şerbeti gezdirip servise hazırlayın. Kalan ceviz ve fındık parçalarıyla süsleyip afiyetle yiyin..