Gelinim Mutfakta Tavada Anne Lahmacunu Nasıl Yapılır? Tavada Anne Lahmacunu Tarifi

Yepyeni haftaya adım atan Gelinim Mutfakta programında haftanın ilk lezzeti Tavada Anne Lahmacunu oldu. 25 Kasım Pazartesi günü gelinler Anne Lahmacunu için kolları sıvadı. İşte Gelinim Mutfakta Tavada Anne Lahmacunu tarifi..

Gelinim Mutfakta Tavada Anne Lahmacunu Nasıl Yapılır?

Aslı Hünel'in 4 gelin ve 4 kayınvalideye eşlik ettiği gündüz kuşağı programında günün yıldızı Tavada Anne Lahmacunu oldu. 25 Kasım Pazartesi günü ekran başına geçen izleyiciler haftanın ilk leziz tarifini not etmeye başladı. Aslı Hünel şeflerden gelen tarifin püf noktalarını paylaştı. Peki, Tavada Anne Lahmacunu nasıl yapılır? İşte 25 Kasım Pazartesi günü yapılan Gelinim Mutfakta Tavada Anne Lahmacunu tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA TAVADA ANNE LAHMACUNU TARİFİ

MALZEMELER

Hamuru İçin:

1. 5 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 silme yemek kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

5-5. 5 su bardağı un

İç Harcı İçin:

400 gram orta yağlı kıyma

2 adet kuru soğan

3 adet yeşil biber

1 adet domates

5. 6 dal maydanoz

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

TAVADA ANNE LAHMACUNU NASIL YAPILIR?

25 Kasım Pazartesi yıldızı Tavada Anne Lahmacunu için önce hamuru hazırlayın. Ilık sütün içine yağ ve tuz ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Tezgahı unlayıp küçük bezeleri tek tek açmaya başlayın.

İç harcı için kıymayı bir kaseye alıp üzerine rondodan çekilmiş kuru soğanı, yeşil biberi ve baharatları koyun. Ardından domates ve maydanozu ekleyip salçasını, tuzunu ekleyin. Baharatları ve sıvı yağı ekleyin.

İlk hamur bezesini açıp içine iç harcı koyun. Tavaya aldığınız bezeyi altları kızarıncaya kadar pişirin. Tüm bezeleri aynı şekilde tamamlayıp üst üste yerleştirin.

İsteğe göre yeşillik ve domates eşliğinde tüketin. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..

Gelinim Mutfakta Yemek Tarifi Tavada Anne Lahmacunu
SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber