Gelinim Mutfakta Yeni Yıl Turtası Tarifi 30 Aralık Pazartesi | Yeni Yıl Turtası Nasıl Yapılır?
Aslı Hünel'in sunduğu Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın ilk macerası başladı. Yılbaşı öncesi son bölümle ekrana gelen yemek yarışmasında günün yıldızı Yeni Yıl Turtası oldu. Gelin bu leziz tarifin detaylarına birlikte bakalım. İşte Gelinim Mutfakta Yeni Yıl Turtası tarifi..

2024 yılını son 2 programla kapatacak olan Gelinim Mutfakta yarışmasında yeni gün başladı. Haftanın ilk günü tezgah başına geçen gelinler yılbaşına yaraşır lezzetlerden yeni yıl turtası yapmak için kolları sıvadı. Ekran başındaki izleyiciler şahane lezzetin yapılışı için kalemi kağıdı hazırladı. Peki, Yeni Yıl Turtası nasıl yapılır? İşte 30 Aralık Pazartesi günü yapılan Gelinim Mutfakta Yeni Yıl Turtası tarifi..
GELİNİM MUTFAKTA YENİ YIL TURTASI TARİFİ
MALZEMELER
Turta İçin:
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
4 su bardağı un
İç Dolgusu İçin:
300 gram çilek
4 çay kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kaşık beyaz çikolata
YENİ YIL TURTASI NASIL YAPILIR?
30 Aralık Pazartesi günü ekrana gelen Gelinim Mutfakta Yeni Yıl Turtası için önce hamuru hazırlayın. Un hariç bütün hamur malzemelerini kabın içerisinde karıştırın. Azar azar un ekleyin.
Hamurun yarısını yağlı kağıt serili kelepçeli fırın tepsisine yayın. 180 derecede 15 dakika pişirin. İç dolgusu için çilekleri tencereye alıp pudra şekerini ilave edin. Suyunu bıraktığında mısın nişastasını ekleyin. Kıvam alınca pişen hamurun üzerine dökün.
Kalan hamuru çilekli dolgunun üzerine rendeleyerek ya da parçalayarak tamamen kaplayın. Bir kez daha 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan turtaya beyaz çikolataları parçalayıp serpiştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. Deneyenlere afiyetler olsun..