Gelinim Mutfakta'nın popüler lezzeti: Çıtır çıtır milföy mantı tarifi

Gelinim Mutfakta yarışmasının pratik ve lezzetli milföy mantı tarifini evde denemek için gereken adımlar! Bu çıtır lezzetle sofralarınızı şenlendirin.

Gelinim Mutfakta yarışmasının en çok ilgi gören lezzetlerinden olan milföy mantı, pratikliği ve eşsiz tadıyla sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte adım adım milföy mantı tarifi!

Malzemeler:

  • 1 paket milföy hamuru
  • 100 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin:

  • 30 gr tereyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • Toz kırmızıbiber

Tarif:

  1. Soğanı temizleyin ve ince ince kıyın. Ardından kıyma, tuz ve karabiber ile birlikte iyice yoğurun.
  2. Milföy hamurlarını bir tepsiye düzgünce yerleştirin.
  3. Milföyleri yumuşatın. Ardından her bir milföyü öncelikle dört parçaya, sonrasında ise bu parçaları tekrar dört parçaya bölecek şekilde kesin.
  4. Her parçaya nohut büyüklüğünde hazırladığınız kıyma harcından koyun. Hamurun dört kenarını ortada birleştirerek kapatın ve yuvarlak bir şekil verin.
  5. Hamur parçalarını yağlı bir fırın tepsisine ters şekilde yerleştirin. Üzerleri altın sarısı renk alana kadar fırında pişirin.
  6. Sarımsakları temizleyin ve iyice ezin. Ardından yoğurt, sarımsak ve biraz tuz ile harmanlayın.
  7. Pişirdiğiniz mantıları bir servis tabağına alın ve üzerlerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı ekleyin.
  8. Tereyağını bir tavada eritin ve toz kırmızıbiberi ekleyerek kızdırın. Ardından bu karışımı mantıların üzerine gezdirin.
  9. Sıcak servis yaparak afiyetle yiyin!

Bu özel tarifle geleneksel mantı lezzetini farklı bir boyutta deneyimleyin. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber