Kıl biber turşusu nasıl yapılır? Kıl biber turşusu tarifi

Sağlığa sayısız faydası olan kıl biberi kışın tüketmenin en lezzetli yolu turşudur. İşte nefis kıl biber turşusu tarifi...

Kıl biber, Türkiye'de sıkça yetiştirilen ve tüketilen bir biber türüdür. İnce yapılı, uzun ve genellikle yeşil renkte olan kıl biberler, acı bir tat taşırlar. Adını, biberin dış yüzeyinde bulunan ince tüylü dokudan alır. Bu tüyler biberi kıl gibi gösterdiği için "kıl biber" adını almıştır. Kıl biberler, salatalarda, yemeklerde, turşularda ve hatta kahvaltılık olarak da tüketilebilirler. Hem acı tadı hem de hafif meyvemsi aroması ile mutfaklarda çeşitli yemeklere lezzet katarlar. Sağlık açısından da içerdikleri C vitamini ve diğer besin maddeleri nedeniyle tercih edilen biber türlerinden biridir.

işte kıl biber turşusu tarifi:

Ev Yapımı Kıl Biber Turşusu

Malzemeler:

  • 1 kg kıl biber (ikiye veya üçe kesilmiş)
  • 2 adet acı biber (ince doğranmış)
  • 3 büyük boy domates (tercihen Çanakkale, rendelenmiş)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı salamuralık tuz (tepeleme)
  • 3 dal maydanoz

Yapılış:

  1. Öncelikle kullanacağınız domatesleri rendeleyin, biberleri üç parçaya bölün ve acı biberleri ince ince doğrayın.
  2. Maydanoz dışındaki tüm malzemeyi büyük bir kasede karıştırın. Oda sıcaklığında yaklaşık yarım saat bekletin, böylece tuz iyice eriyebilir.
  3. Daha sonra hazırladığınız karışımı temiz kavanozlara aktarın. Kavanozların üzerini birer tutam maydanozla kaplayın ve kapaklarını sıkıca kapatın.
  4. Kavanozları mutfağınızın serin ve güneş ışığı almayan bir köşesinde yaklaşık 15 gün boyunca bekletin.
  5. Turşuyu tüketmeye karar verdiğinizde, eğer kavanozda hala turşu varsa buzdolabında saklayarak birkaç gün içinde tüketebilirsiniz.

Bu ev yapımı kıl biber turşusu, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olabilir. Afiyet olsun!

SON DAKİKA HABERLERİ
Sonraki Haber